Fantastická nakladaná zelenina podľa rokmi overeného receptu: U nás si ju nevieme vynachváliť

nakladaná zelenina
nakladaná zelenina

Obsah receptu

Nakladaná zelenina je vynikajúci spôsob, ako si užiť chuť čerstvej zeleniny počas celého roka. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí si chcú vychutnať svoju vlastnú úrodu a konzumovať ju pri takmer každej príležitosti.

Fantastická nakladaná zelenina – Ingrediencie

Na prípravu tejto nakladanej zeleniny budete potrebovať 2,5 kg paradajok, 1 kg uhorky, 700 g papriky, 800 g cibule (bielej a červenej), 1 cesnak, 40 g petržlenovej vňate, 40 g kôpru, 35-40 g bazalky, 2 PL soli, 150 ml rastlinného oleja, 1 ČL octu a 1 ČL cukru na každú nádobu.

Príprava

Začnite tým, že paradajky nakrájate na menšie plátky, uhorky na malé krúžky a papriku na tenšie plátky. Cibuľu nakrájajte na plátky. Všetku zeleninu vložte do veľkej misy. Potom pridajte na plátky nakrájaný cesnak a nasekaný kôpor s petržlenovou vňaťou. Potom do zmesi pridajte soľ a olej. Všetko spolu dôkladne premiešajte. Nakoniec pridajte bazalku. Zamiešajte drevenou lyžicou a nechajte 30 minút odstáť.

Pomocou lievika vložte zeleninu do pohára. Zatlačte a zalejte až po okraj šťavou, ktorá vám ostala v miske. Viečka neutiahnite na pevno. Na dno hlbokej misy vložte malý uterák a poukladajte poháre vedľa seba. Nalejte studenú vodu. Od okamihu varu varíte 35-40 minút. Do každej nádoby pridajte cukor a ocot. Pevne uzavrite. Nádobu položte hore dnom. Nádoby prekryjte prikrývkou a nechajte ich úplne vychladnúť. Uložte ich na suché a chladné miesto.

Dobrú chuť!

Video recept

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na PEČENÉ NOVÉ ZEMIAKY SO SVIEŽIM KÔPROM A CESNAKOM!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála OSHPAZ KELIN

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty