Hľadáte perfektný dezert na každú príležitosť? Vyskúšajte náš lahodný čokoládový koláč s jahodami a šľahačkou! Svojou jednoduchosťou a neodolateľnou chuťou očarí aj tých najnáročnejších maškrtníkov.
Hľadáte osviežujúci a lahodný dezert, ktorý zvládne aj začínajúci kuchár? Vychutnajte si vláčne čokoládové cesto, sladké jahody a nadýchanú šľahačku v perfektnej kombinácii chutí a textúr.
Čokoládový koláč s jahodami a šľahačkou
Ingrediencie
Cesto:
- 3 vajcia
- 150 g cukru (⅔ šálky)
- 150 ml rastlinného oleja (⅔ šálky)
- 250 g 30% kyslej smotany (1 šálka)
- 170 g hladkej múky (1 ¼ šálky)
- 80 g kakaa (⅓ šálky)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 80 g mletých lieskových orechov (⅔ šálky)
Plnka:
- 400 ml 30% smotany (1 ⅔ šálky)
- Jahody
- Čokoláda na posypanie
Postup prípravy
V mise vyšľahajte vajcia s cukrom, až kým zmes nebude svetlá a nadýchaná.
Postupne pridávajte rastlinný olej a kyslú smotanu. Dávajte pozor, aby ste olej nepridávali príliš rýchlo.
Do zmesi preosejte múku, kakao a prášok do pečiva. Pridajte mleté lieskové orechy a dôkladne premiešajte.
Cesto vylejte do vymastenej formy o rozmeroch 23 cm x 31 cm a pečte v predhriatej rúre na 160 °C počas 30 minút.
Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť.
Na prípravu plnky vyšľahajte smotanu do tuha a jahody umyte a nakrájajte.
Na vychladnutý koláč nanesiete šľahačku, posypte strúhanou čokoládou a ozdobte jahodami.
Čokoládový koláč s jahodami a šľahačkou – Video recept
Neváhajte a vyskúšajte tento fantastický koláč! Čokoládové cesto je vláčne a šťavnaté, jahody dodávajú sladkú kyslosť a šľahačka jemnú nadýchanosť. Vášho výsledku sa zaručene dočkajú nadšené pochvaly!
Súvisiace články
Úžasne jemné čokoládovo-karamelové veľkonočné rezy: Tento koláčik musíte ochutnať!
Veľkonočný koláč citrónový blesk: V okamihu zmizne zo stola!
Vynikajúci broskyňový koláč na Veľkú noc – Úžasný šťavnatý a pripravený za pár minút!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte