Search

Zabudnite na zložité chlebíčky: Tieto jednoduché chuťovky s lososom sú HIT

chuťovky s lososom
chuťovky s lososom

Obsah receptu

Zabudnite na zložité obložené chlebíčky, ktoré zaberú hodinu prípravy. Tieto jednoduché chuťovky s lososom sú absolútny HIT a máte ich hotové za pár minút. Kombinácia chrumkavej bagety, ochuteného masla a lososa je proste skvelá.

Pripravte si veľmi jednoduchý recept na chuťovky s lososom, ktorý zachutí každému. Budete ich mať hotové do 15 minút a môžete ich servírovať nielen na oslavách, ale aj ako rýchlu a chutnú večeru či desiatu vo všedný deň.

  • Čas prípravy: cca 15 minút
  • Počet porcií: cca 15-20 chuťoviek
  • Náročnosť: Jednoduchá ★

Potrebujeme:

Potrebné suroviny:

  • 1 ks francúzskej bagety (čerstvej alebo aj z predchádzajúceho dňa)
  • 125 g zmäknutého masla
  • 1 polievková lyžica plnotučnej horčice (alebo dijonskej)
  • 1 konzerva lososa v oleji alebo vlastnej šťave (cca 120 g odkvapkanej hmotnosti)
  • Čerstvá petržlenová vňať (nasekaná alebo lístky na ozdobu)
  • Soľ podľa chuti
  • Čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy

Príprava masla a bagety:

  1. V malej miske zmiešajte zmäknuté maslo s lyžicou horčice. Podľa chuti osoľte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením. Vidličkou alebo lyžicou všetko dobre premiešajte, aby vzniklo ochutené maslo.
  2. Bagetu nakrájajte ostrým (ideálne zúbkovaným) nožom na kolieska hrubé približne 1,5 až 2 cm.

Kompletizácia a servírovanie:

  1. Každé koliesko bagety natrite pripraveným horčicovým maslom.
  2. Lososa z konzervy sceďte z oleja alebo nálevu. Vidličkou ho v miske alebo priamo na doske zľahka roztlačte na menšie kúsky (vločky).
  3. Na každé maslom natreté koliesko bagety položte primerané množstvo kúskov lososa.
  4. Nakoniec každú chuťovku ozdobte kúskom čerstvej petržlenovej vňate (nasekanou alebo malým lístkom).
  5. Hotové chuťovky môžete podávať okamžite, alebo ich dať na chvíľu vychladiť do chladničky. Najlepšie sú však čerstvé.

Videorecept

Tipy

  1. Na prípravu ochuteného masla používam vždy zmäknuté maslo izbovej teploty, aby sa dalo ľahko vymiešať s horčicou a koreninami. Niekedy doň pridám aj pár kvapiek citrónovej šťavy alebo najemno nasekaný kôpor pre inú chuťovú variáciu.
  2. Bagetu krájam na plátky hrubé asi 1,5-2 cm. Ak mám bagetu z predchádzajúceho dňa, ktorá už nie je úplne čerstvá, jednotlivé kolieska môžem pred natieraním maslom krátko opiecť nasucho na panvici alebo v hriankovači, budú potom pekne chrumkavé.
  3. Lososa z konzervy vždy poriadne scedím a vidličkou ho len zľahka rozdrobím na menšie vločky, nechcem z neho mať úplnú pastu. Namiesto konzervovaného lososa môžem samozrejme použiť aj plátky údeného lososa alebo malé kúsky pečenej či grilovanej lososovej filety, chuťovky tak budú ešte luxusnejšie.
  4. Tieto lososové chuťovky sú skvelé ako rýchle a jednoduché pohostenie pre nečakanú návštevu alebo ako súčasť obložených mís. Okrem petržlenovej vňate ich môžem ozdobiť aj kolieskom citróna, kúskom olivy alebo kaparou.

Tak zabudnite na zložité chlebíčky. Tieto jednoduché chuťovky s lososom sú naozaj HIT a pripravíte ich bleskovo.

Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Vaření s Jančou

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty