Vynikajúci jablčník babky Stanky, po ktorom sa len zapráši: Chutný a veľmi jemný koláčik!

jablčník babky Stanky
jablčník babky Stanky

Obsah receptu

Starodávny rodinný recept na jablčník od babky Stanky, ktorý sa stane okamžitým hitom na vašom stole! Tento neodolateľný a jemný koláčik kombinuje tradičné chute s jednoduchosťou prípravy.

Ponorte sa do sladkého sveta pečenia a pripravte si s nami vynikajúci jablčník babky Stanky! Postupujte podľa nášho podrobného návodu a užite si koláčik, po ktorom sa len zapráši.

Jablčník babky Stanky

Ingrediencie:

Cesto:

  • 50 dkg hladkej múky
  • 25 dkg masla (zmäknuté)
  • 25 dkg práškového cukru
  • 2 celé vajíčka
  • 1 prášok do pečiva
  • Citrónová kôra
  • Vlažné mlieko (podľa potreby)

Plnka:

  • Nastrúhané udusené jablká
  • Vanilínový cukor
  • Škorica
  • Hrozienka
  • Nastrúhané oriešky
  • Cukor (podľa chuti)

Postup prípravy:

  1. V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a začneme miesiť.
  2. Postupne prilievame vlažné mlieko, až kým nevznikne hladké, nelepivé cesto.
  3. Cesto necháme chvíľu odpočívať v chladničke, aby sa lepšie s ním pracovalo.
  4. Rozdelíme cesto na dve časti, jednu vyvaľkáme väčšiu a umiestnime na dno vymasteného a múkou vysypaného plechu.
  5. Na cesto rozotrieme jablkovú plnku a prikryjeme druhou polovicou cesta.
  6. Okraje cesta pekne obrežeme, povrch popicháme a pečieme na 180°C asi 30-35 minút.
  7. Hotový jablčník posypeme práškovým a vanilinovým cukrom.

Vychutnajte si jedinečnú chuť a vôňu nášho jablčníka babky Stanky, ktorý prináša teplú atmosféru domova a spomienky na detské časy. Nechajte sa uniesť týmto neodolateľným dezertom, ktorý zmizne z taniera rýchlejšie, než by ste čakali!

zdroj: varimeslaskou.sk, babka Stanka
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty