Víťazné tortové rezy: Sviatočný dezert ocenený majstrom cukrárom

Víťazné tortové rezy
Víťazné tortové rezy

Obsah receptu

Víťazné tortové rezy sú oslavným dezertom, ktorý si získa srdcia všetkých milovníkov sladkých potešení. Tento unikátny recept ocenený majstrom cukrárom ponúka kombináciu jemného krému, kakaového a svetlého cesta, čím vytvára nezabudnuteľný chuťový zážitok. Naše Víťazné tortové rezy si určite nájdu miesto na vašom sviatočnom stole a stanú sa obľúbeným rodinným pokladom.

Pri príprave víťazných tortových rezov zaručene zažijete radosť z varenia. Tento sviatočný dezert, inšpirovaný majstrovými skúsenosťami, ponúka lahodnú harmóniu bohatého krému, krehkého kakaového a jemného svetlého cesta. Čokoládová poleva a svieži jahodový sirup dokonale dopĺňajú tento gastronomický skvost. S naším postupom bude príprava jednoduchá a výsledok očarujúci, čo z Víťazných tortových rezov urobí hviezdu vášho stola.

Ingrediencie:

Kakaové cesto:

  • 6 bielkov
  • 110 g cukru
  • 6 žĺtkov
  • 100 g hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • 20 g kakaa

Svetlé cesto:

  • 4 bielka
  • 75 g cukru
  • 90 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 4 žĺtky

Sirup:

  • 200 ml vody
  • 200 ml jahodového sirupu

Poleva:

  • 150 g čokolády
  • 100 ml šľahačkovej smotany

Krém:

  • 400 ml mlieka
  • 60 g vanilkového pudingu alebo kukuričného škrobu
  • 200 g cukru
  • vanilkový extrakt
  • 250 g masla

Postup prípravy:

Príprava krému:

  • Zmiešajte 100 ml mlieka s vanilkovým pudingom alebo škrobom.
  • Zvyšné mlieko (300 ml) dajte variť s cukrom a vanilkovým extraktom. Po zovretí pridajte rozmiešaný puding a varte, kým zmes nezhustne.
  • Prikryte fóliou a nechajte úplne vychladnúť.

Kakaové cesto:

  • Vyšľahajte bielky s cukrom do tuhej peny, pridajte žĺtky a preosejte múku, kakao a sódu bikarbónu.
  • Cesto rozdeľte na dva plechy (33 x 29 cm) a pečte pri 180 °C približne 5 minút. Nechajte vychladnúť.

Svetlé cesto:

  • Vyšľahajte bielka s cukrom, pridajte žĺtky a preosejte múku s práškom do pečiva.
  • Uhladte na plech (33 x 29 cm) a pečte pri 180 °C 10 minút. Nechajte vychladnúť.

Príprava krému:

  • Vyšľahajte maslo a po častiach pridávajte vychladnutý krém. Polovicu krému natrite na kakaové cesto a zarovnajte. Položte naň svetlé cesto.

Sirup:

  • Zmiešajte vodu a jahodový sirup. Natrite na svetlé cesto a potrite ho tretinou krému. Položte druhý plát kakaového cesta a potrite zvyškom krému. Koláč dajte do chladničky vychladnúť.

Poleva:

  • Nad parou rozpustite čokoládu so smotanou a rozotrite na vrch koláča.

Dokončenie:

  • Po vychladnutí zarovnajte okraje a nakrájajte na rezy.

Tipy:

  1. Použite kvalitnú čokoládu, aby poleva mala bohatú chuť.
  2. Mlieko s cukrom zohrievajte na miernom ohni, aby sa cukor rovnomerne rozpustil.
  3. Pre ešte intenzívnejšiu chuť pridajte do krému trochu rumu alebo mandľového likéru.
  4. Pri krájaní použite nôž namočený v horúcej vode na hladké rezy.
  5. Na dekoráciu pridajte nadrobno nasekané oriešky alebo lyofilizované ovocie.

Video recept:

Zahryznutie do víťazných tortových rezov je výnimočným zážitkom. Tento dezert nielen láka svojím vzhľadom, ale aj jedinečnou chuťou, ktorá vyniká vďaka precíznej príprave a kvalitným surovinám. Víťazné tortové rezy sú skvelou voľbou pre všetky príležitosti, kedy chcete osláviť nezabudnuteľné chvíle so svojimi blízkymi.

Súvisiace články:

Vynikajúce karamelové rezy: Sviatočný dezert, ktorý všetci milujú

Sviatočné orechové rezy Oblíž prst: Hrnčekový recept s jedným vajíčkom

Jahodové rezy so šľahačkou a jemnou piškótou – šťavnatý a osviežujúci zákusok k víkendovej kávičke

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty