Víťazné tortové rezy sú oslavným dezertom, ktorý si získa srdcia všetkých milovníkov sladkých potešení. Tento unikátny recept ocenený majstrom cukrárom ponúka kombináciu jemného krému, kakaového a svetlého cesta, čím vytvára nezabudnuteľný chuťový zážitok. Naše Víťazné tortové rezy si určite nájdu miesto na vašom sviatočnom stole a stanú sa obľúbeným rodinným pokladom.
Pri príprave víťazných tortových rezov zaručene zažijete radosť z varenia. Tento sviatočný dezert, inšpirovaný majstrovými skúsenosťami, ponúka lahodnú harmóniu bohatého krému, krehkého kakaového a jemného svetlého cesta. Čokoládová poleva a svieži jahodový sirup dokonale dopĺňajú tento gastronomický skvost. S naším postupom bude príprava jednoduchá a výsledok očarujúci, čo z Víťazných tortových rezov urobí hviezdu vášho stola.
Ingrediencie:
Kakaové cesto:
- 6 bielkov
- 110 g cukru
- 6 žĺtkov
- 100 g hladkej múky
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- 20 g kakaa
Svetlé cesto:
- 4 bielka
- 75 g cukru
- 90 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 4 žĺtky
Sirup:
- 200 ml vody
- 200 ml jahodového sirupu
Poleva:
- 150 g čokolády
- 100 ml šľahačkovej smotany
Krém:
- 400 ml mlieka
- 60 g vanilkového pudingu alebo kukuričného škrobu
- 200 g cukru
- vanilkový extrakt
- 250 g masla
Postup prípravy:
Príprava krému:
- Zmiešajte 100 ml mlieka s vanilkovým pudingom alebo škrobom.
- Zvyšné mlieko (300 ml) dajte variť s cukrom a vanilkovým extraktom. Po zovretí pridajte rozmiešaný puding a varte, kým zmes nezhustne.
- Prikryte fóliou a nechajte úplne vychladnúť.
Kakaové cesto:
- Vyšľahajte bielky s cukrom do tuhej peny, pridajte žĺtky a preosejte múku, kakao a sódu bikarbónu.
- Cesto rozdeľte na dva plechy (33 x 29 cm) a pečte pri 180 °C približne 5 minút. Nechajte vychladnúť.
Svetlé cesto:
- Vyšľahajte bielka s cukrom, pridajte žĺtky a preosejte múku s práškom do pečiva.
- Uhladte na plech (33 x 29 cm) a pečte pri 180 °C 10 minút. Nechajte vychladnúť.
Príprava krému:
- Vyšľahajte maslo a po častiach pridávajte vychladnutý krém. Polovicu krému natrite na kakaové cesto a zarovnajte. Položte naň svetlé cesto.
Sirup:
- Zmiešajte vodu a jahodový sirup. Natrite na svetlé cesto a potrite ho tretinou krému. Položte druhý plát kakaového cesta a potrite zvyškom krému. Koláč dajte do chladničky vychladnúť.
Poleva:
- Nad parou rozpustite čokoládu so smotanou a rozotrite na vrch koláča.
Dokončenie:
- Po vychladnutí zarovnajte okraje a nakrájajte na rezy.
Tipy:
- Použite kvalitnú čokoládu, aby poleva mala bohatú chuť.
- Mlieko s cukrom zohrievajte na miernom ohni, aby sa cukor rovnomerne rozpustil.
- Pre ešte intenzívnejšiu chuť pridajte do krému trochu rumu alebo mandľového likéru.
- Pri krájaní použite nôž namočený v horúcej vode na hladké rezy.
- Na dekoráciu pridajte nadrobno nasekané oriešky alebo lyofilizované ovocie.
Video recept:
Zahryznutie do víťazných tortových rezov je výnimočným zážitkom. Tento dezert nielen láka svojím vzhľadom, ale aj jedinečnou chuťou, ktorá vyniká vďaka precíznej príprave a kvalitným surovinám. Víťazné tortové rezy sú skvelou voľbou pre všetky príležitosti, kedy chcete osláviť nezabudnuteľné chvíle so svojimi blízkymi.
Súvisiace články:
Vynikajúce karamelové rezy: Sviatočný dezert, ktorý všetci milujú
Sviatočné orechové rezy Oblíž prst: Hrnčekový recept s jedným vajíčkom
Jahodové rezy so šľahačkou a jemnou piškótou – šťavnatý a osviežujúci zákusok k víkendovej kávičke
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte