Search

Víťazné tortové rezy: Sviatočný dezert ocenený majstrom cukrárom

Víťazné tortové rezy
Víťazné tortové rezy

Obsah receptu

Publikované: 29. októbra 2024, 19:22

Víťazné tortové rezy sú oslavným dezertom, ktorý si získa srdcia všetkých milovníkov sladkých potešení. Tento unikátny recept ocenený majstrom cukrárom ponúka kombináciu jemného krému, kakaového a svetlého cesta, čím vytvára nezabudnuteľný chuťový zážitok. Naše Víťazné tortové rezy si určite nájdu miesto na vašom sviatočnom stole a stanú sa obľúbeným rodinným pokladom.

Pri príprave víťazných tortových rezov zaručene zažijete radosť z varenia. Tento sviatočný dezert, inšpirovaný majstrovými skúsenosťami, ponúka lahodnú harmóniu bohatého krému, krehkého kakaového a jemného svetlého cesta. Čokoládová poleva a svieži jahodový sirup dokonale dopĺňajú tento gastronomický skvost. S naším postupom bude príprava jednoduchá a výsledok očarujúci, čo z Víťazných tortových rezov urobí hviezdu vášho stola.

Ingrediencie:

Kakaové cesto:

  • 6 bielkov
  • 110 g cukru
  • 6 žĺtkov
  • 100 g hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • 20 g kakaa

Svetlé cesto:

  • 4 bielka
  • 75 g cukru
  • 90 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 4 žĺtky

Sirup:

  • 200 ml vody
  • 200 ml jahodového sirupu

Poleva:

  • 150 g čokolády
  • 100 ml šľahačkovej smotany

Krém:

  • 400 ml mlieka
  • 60 g vanilkového pudingu alebo kukuričného škrobu
  • 200 g cukru
  • vanilkový extrakt
  • 250 g masla

Postup prípravy:

Príprava krému:

  • Zmiešajte 100 ml mlieka s vanilkovým pudingom alebo škrobom.
  • Zvyšné mlieko (300 ml) dajte variť s cukrom a vanilkovým extraktom. Po zovretí pridajte rozmiešaný puding a varte, kým zmes nezhustne.
  • Prikryte fóliou a nechajte úplne vychladnúť.

Kakaové cesto:

  • Vyšľahajte bielky s cukrom do tuhej peny, pridajte žĺtky a preosejte múku, kakao a sódu bikarbónu.
  • Cesto rozdeľte na dva plechy (33 x 29 cm) a pečte pri 180 °C približne 5 minút. Nechajte vychladnúť.

Svetlé cesto:

  • Vyšľahajte bielka s cukrom, pridajte žĺtky a preosejte múku s práškom do pečiva.
  • Uhladte na plech (33 x 29 cm) a pečte pri 180 °C 10 minút. Nechajte vychladnúť.

Príprava krému:

  • Vyšľahajte maslo a po častiach pridávajte vychladnutý krém. Polovicu krému natrite na kakaové cesto a zarovnajte. Položte naň svetlé cesto.

Sirup:

  • Zmiešajte vodu a jahodový sirup. Natrite na svetlé cesto a potrite ho tretinou krému. Položte druhý plát kakaového cesta a potrite zvyškom krému. Koláč dajte do chladničky vychladnúť.

Poleva:

  • Nad parou rozpustite čokoládu so smotanou a rozotrite na vrch koláča.

Dokončenie:

  • Po vychladnutí zarovnajte okraje a nakrájajte na rezy.

Tipy:

  1. Použite kvalitnú čokoládu, aby poleva mala bohatú chuť.
  2. Mlieko s cukrom zohrievajte na miernom ohni, aby sa cukor rovnomerne rozpustil.
  3. Pre ešte intenzívnejšiu chuť pridajte do krému trochu rumu alebo mandľového likéru.
  4. Pri krájaní použite nôž namočený v horúcej vode na hladké rezy.
  5. Na dekoráciu pridajte nadrobno nasekané oriešky alebo lyofilizované ovocie.

Video recept:

Zahryznutie do víťazných tortových rezov je výnimočným zážitkom. Tento dezert nielen láka svojím vzhľadom, ale aj jedinečnou chuťou, ktorá vyniká vďaka precíznej príprave a kvalitným surovinám. Víťazné tortové rezy sú skvelou voľbou pre všetky príležitosti, kedy chcete osláviť nezabudnuteľné chvíle so svojimi blízkymi.

Súvisiace články:

Vynikajúce karamelové rezy: Sviatočný dezert, ktorý všetci milujú

Sviatočné orechové rezy Oblíž prst: Hrnčekový recept s jedným vajíčkom

Jahodové rezy so šľahačkou a jemnou piškótou – šťavnatý a osviežujúci zákusok k víkendovej kávičke

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty