Vianočné čokoládové čiapky plnené čerešňovo-smotanovým krémom – najnovší dezert na Vianoce!

Vianočné čokoládové čiapky
Vianočné čokoládové čiapky plnené čerešňovo-smotanovým krémom

Obsah receptu

Máte chuť na originálny a lahodný dezert, ktorý očarí vašich hostí počas vianočných sviatkov? Vyskúšajte tieto neodolateľné vianočné čokoládové čiapky plnené lahodným čerešňovo-smotanovým krémom.

Pripravte sa na explóziu chutí s týmto jednoduchým, ale efektným receptom na vianočné čokoládové čiapky. Ich príprava je jednoduchšia, než by sa mohlo zdať, a výsledok ohromí každého. Čokoládové čiapky ukrývajú v sebe nadýchaný krém s kúskami čerešní, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku. Vyskúšajte tento recept a doprajte si kúsok vianočnej mágie.

Ingrediencie:

  • 200 g čokolády
  • 150 g (1 šálka) čerešní (zavárané, mrazené alebo čerstvé)
  • 50 g (1/4 šálky) cukru
  • 8 g (1 lyžička) vanilkového cukru
  • 30 ml (2 lyžice) vody
  • 10 g (1 polievková lyžica) kukuričného škrobu
  • 50 ml (1/5 šálky) vody
  • 9 g (3 lyžičky) želatíny
  • 60 ml (4 lyžice) vody
  • 300 g (1,5 šálky) hustej smotany 33% tuku
  • 30 g (2 lyžice) cukru
  • Piškóty alebo sušienky na zakrytie

Postup prípravy:

  1. Čokoládu nakrájajte na menšie kúsky a rozpustite vo vodnom kúpeli.
  2. Do formičiek nalejte rozpustenú čokoládu, rozotrite ju po bokoch a dajte stuhnúť do chladničky.
  3. Čerešne posypte cukrom a vanilkovým cukrom, pridajte 30 ml vody a priveďte k varu.
  4. Kukuričný škrob zmiešajte s 50 ml vody a pridajte k čerešniam. Za stáleho miešania povarte asi 3 minúty, kým zmes zhustne.
  5. Prelejte čerešňovú zmes do misky, zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
  6. Zmiešajte želatínu so 60 ml vody a nechajte napučať.
  7. V miske vyšľahajte smotanu s cukrom, kým nezíska pevnú konzistenciu. Jemne vmiešajte vychladnutú čerešňovú zmes.
  8. Rozpustenú želatínu pridajte do smotanovo-čerešňovej zmesi a dôkladne premiešajte.
  9. Touto náplňou naplňte čokoládové formičky a na vrch položte piškótu alebo sušienku.
  10. Formičky dajte do chladničky a nechajte tuhnúť 4 hodiny.
  11. Po stuhnutí vyklopte dezerty z formičiek a vrch ozdobte rozpustenou čokoládou.

Dobrú chuť! 😊

Tipy:

  1. Pre intenzívnejšiu čokoládovú chuť použite kvalitnú horkú čokoládu s vysokým obsahom kakaa.
  2. Ak nemáte čerstvé čerešne, môžete použiť aj mrazené alebo zavárané.
  3. Pred plnením čokoládových čiapok nechajte krém dobre vychladnúť v chladničke.
  4. Čiapky môžete ozdobiť podľa vlastnej fantázie – napríklad rozpustenou bielou čokoládou, čokoládovými hoblinami alebo kandizovaným ovocím.
  5. Dezert skladujte v chladničke, aby si zachoval svoju konzistenciu a chuť.

Video recept:

Veríme, že si na týchto vianočných čokoládových čiapkach pochutnáte a stanú sa obľúbenou súčasťou vašich vianočných sviatkov.

Viac vianočných receptov nájdete tu:

Vianočné pečivo plnené Nutellou – jednoduché koláčiky pre deti

Snehovo biele koláčiky s citrónovou príchuťou – jednoduché a chutné pečivo na Vianoce

Supermäkké vaječné vianočné sušienky, ktoré sa rozplývajú v ústach

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty