Vianočná nepečená torta z LOTUS sušienok: Bez kondenzovaného mlieka, bez želatíny a bez múky!

torta z LOTUS sušienok
torta z LOTUS sušienok

Obsah receptu

Hľadáte rýchly a jednoduchý dezert na Vianoce, ktorý bude zároveň chutný a lahodný? Vianočná nepečená torta z LOTUS sušienok je presne pre vás. Vďaka použitiu karamelovej nátierky Lotus Biscoff získa koláč jedinečnú a nezabudnuteľnú chuť.

Táto torta je nielen rýchla a jednoduchá na prípravu, ale je aj bez použitia kondenzovaného mlieka, želatíny alebo múky.

Nepečená torta z LOTUS sušienok

Ingrediencie:

  • 30 kusov LOTUS sušienok (240g)
  • 1/4 šálky rozpusteného masla (75g)
  • 1 a 1/3 šálky krémového syra (350g)
  • 1 nádoba Lotus Biscoff nátierky (400g)
  • 1/3 šálky práškového cukru (40g) (voliteľné)
  • 1 šálka šľahačkovej smotany 35%-36% (230ml)

Postup prípravy:

  1. Rozdrvte 30 kusov LOTUS sušienok v mixéri na drobno. Dve sušienky si nechajte na ozdobu.
  2. Pridajte 1/4 šálky rozpusteného masla a dobre premiešajte.
  3. Vložte zmes do formy na pečenie (20 cm) vystlanej papierom na pečenie a potrete rozpusteným maslom.
  4. Umiestnite do chladničky na 1 hodinu.
  5. V miske zmiešajte 1 a 1/3 šálky krémového syra, 250g Lotus Biscoff nátierky a práškový cukor.
  6. Šľahajte 1 šálku smotany do tuha a pridajte do zmesi syra.
  7. Nalejte zmes na pripravenú bázu a nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.

Ozdoba:

  1. Rozpustite zvyšnú Lotus Biscoff nátierku a nechajte ju vychladnúť.
  2. Ozdobte dezert rozpustenou nátierkou a posypte zvyšnými drobno rozdrvenými sušienkami.

Nepečená torta z LOTUS sušienok – Video recept:

Táto nepečená torta z LOTUS sušienok je ideálna pre všetkých, ktorí hľadajú rýchly a jednoduchý spôsob, ako pripraviť neuveriteľne chutný dezert. Je tak jednoduchá, že ju zvládne pripraviť úplne každý. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami, ako je skvelá!

Súvisiace články

Vianočná karamelovo-kávová torta: Jemná kávová piškóta, naplnená maslovým krémom s bohatou príchuťou kávy a karamelu!

Vianočná torta ZIMNÝ VÁNOK: Nezabudnuteľná, lahodná a rýchla. Bez želatíny!

Fantastická vianočná TORTA „LENINGRAD“ – Na Vianoce pečieme vždy dve naraz!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché a vynikajúce

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty