Veľmi chutné fašírky z mletého mäsa s cuketou a mrkvou: Recept mi poradila suseda a odkedy som ho vyskúšala prvýkrát, tak ho pripravujem pravidelne

Fašírky z mletého mäsa s cuketou a mrkvou
Fašírky z mletého mäsa s cuketou a mrkvou

Obsah receptu

Fašírky z mletého mäsa s cuketou a mrkvou sú skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú lahodné a výživné jedlo. Sú plné chuti a ľahko sa pripravujú.

Tieto fašírky kombinujú šťavnaté mleté mäso s čerstvou cuketou a mrkvou, čo im dodáva fantastickú chuť a tekstúru. Výborne sa hodia ako hlavné jedlo alebo občerstvenie.

Fašírky z mletého mäsa s cuketou a mrkvou

Ingrediencie:

  • 1/2 cukety (150 g)
  • Soľ podľa chuti
  • 500 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • Petržlenová vňať podľa chuti
  • 1 vajce
  • Čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice strúhanky

Postup prípravy:

  1. Príprava zeleniny:
    • Cuketu nastrúhajte na jemnom strúhadle a mierne osolte. Nechajte odstáť, aby pustila šťavu, potom ju vyžmýkajte.
    • Cibuľu a mrkvu ošúpte a nakrájajte na drobno alebo nastrúhajte.
    • Nasekajte petržlenovú vňať podľa chuti.
  2. Príprava mäsovej zmesi:
    • Do veľkej misy pridajte mleté mäso.
    • Pridajte nastrúhanú cuketu, nakrájanú cibuľu a mrkvu.
    • Pridajte nasekanú petržlenovú vňať, vajce, soľ a čierne korenie podľa chuti.
    • Pridajte strúhanku a všetko dobre premiešajte, aby sa ingrediencie rovnomerne spojili.
  3. Tvarovanie a pečenie:
    • Z mäsovej zmesi tvarujte malé fašírky alebo placky.
    • Na panvici rozohrejte olej a fašírky opečte z oboch strán do zlatista.
    • Alternatívne môžete fašírky piecť v rúre predhriatej na 180°C približne 25-30 minút, alebo kým nebudú zlatisté a prepečené.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Ak máte radšej pikantnejšie jedlá, pridajte do mäsovej zmesi trochu chili.
  2. Fašírky môžete namiesto pečenia v panvici piecť aj vo vzduchovej fritéze.
  3. Podávajte s obľúbeným dipom alebo omáčkou pre extra chuťový zážitok.

Fašírky z mletého mäsa s cuketou a mrkvouVideo recept:

Fašírky s cuketou a mrkvou sú jednoduché na prípravu a obľúbené u všetkých vekových kategórií. Vyskúšajte tento recept a obdarujte sa zdravým, chutným jedlom.

Súvisiace články:

Lahodné tuniakove fašírky s koriandrom a čili: Zdravšia alternatíva klasických fašírok!

Zemiakové fašírky s cibuľkou: Chutnejšie ako tie mäsové!

Šťavnaté fašírky pečené v rúre. Veľmi jednoduché a chutné


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála KAZAN

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty