Máte chuť na niečo výnimočné a tradičné zároveň? Jedinečná domáca torta Milka je v našej rodine najobľúbenejšia. Táto lahodná pochúťka je nielen vizuálne atraktívna, ale aj nesmierne chutná.
Každá rodina má svoj obľúbený recept na tortu, ale my si myslíme, že tento recept na tortu Milka by mohol byť ten najlepší. Ideálne množstvo čokolády, nadýchaný piškót a krémová náplň – to všetko v jednom kúsku tejto neodolateľnej pochúťky.
Ingrediencie:
Pre piškótové cesto na 24 cm formu potrebujeme:
- 120 g hladkej múky
- 40 g kakaového prášku
- 160 g cukru
- 4 veľké vajcia
- 40 ml vody
- 40 ml rastlinného oleja
- 1 vrchovatá lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Pre krém:
- 900 ml mlieka
- 150 g bielej čokolády
- 100 g kukuričný škrob
- 150 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 250 g masla
Impregnácia:
- 2 polievkové lyžice cukru
- 3 lyžice vody
Pre polevu:
- 90 g mliečnej čokolády
- 50 g masla
- 2 polievkové lyžice mlieka
Postup prípravy
- V miske zmiešajte všetky preosiaté suché prísady.
- Oddelte žĺtky od bielkov.
- Bielka rozšľahajte so štipkou soli do peny. Postupne, po dávkach, pridávajte cukor a šľahajte do tuha.
- V inej miske vyšľahajte žĺtky s vodou a olejom. Postupne pridávajte suché prísady, kým nezískate hladké cesto.
- Jemne pridajte bielkovú zmes do cesta a opatrne premiešajte vareškou.
- Cesto prelejte do formy (24 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30-35 minút.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom ho opatrne vyberte z formy a nechajte úplne vychladnúť 2-3 hodiny. Potom ho prekrojte na 3 rovnaké pláty.
- Na prípravu krému: V malom množstve mlieka rozmiešajte kukuričný škrob. Zvyšok mlieka dajte variť s vanilkovým cukrom a cukrom. Keď mlieko začne vrieť, pridajte rozmiešaný škrob a miešajte, kým sa krém nezhustne. Po zovretí ešte povarte 2-3 minúty. Odstráňte z plamena, pridajte bielu čokoládu a nechajte 5-7 minút. Potom zakryte potravinovou fóliou a nechajte úplne vychladnúť.
- Maslo vyšľahajte do peny a postupne pridávajte pudingový krém, kým nezískate hladký krém.
- Na impregnáciu: V malej miske zmiešajte 2 polievkové lyžice cukru s 3 lyžicami vody a jemne zohrejte.
- Na spodok formy položte prvý plát korpusu, potrite cukrovým roztokom a natriete vrstvou krému. Opakujte, kým nevyužijete všetky pláty a krém. Vrch by mal byť korpus.
- Dajte tortu do chladničky na 2-3 hodiny.
- Na prípravu polevy: V malom hrnci zohrejte čokoládu s mliekom, kým nezískate hladkú polevu. Polevu nalejte na vrch torty.
Dobrú chuť!
Torta Milka – Video recept:
Torta Milka je jednoducho dokonalá pre všetky príležitosti. Nielenže je vizuálne atraktívna, ale jej chutné kombinácie zabezpečia, že si ju zamiluje každý. Nečakajte a vyskúšajte túto skvelú pochúťku už dnes!
Súvisiace články:
ČOKOLÁDOVÁ PÔSTNA TORTA bez VAJEC, MLIEKA A MASLA: Je jemná a super chutná!
Fantastická kávovo-banánová torta: ĽAHKÁ a CHUTNÁ narodeninová torta!
Fantastická lyžičková torta z kyslej smotany: Bez pečenia, najlepší rýchly dezert!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Готовим с Ириной Хлебниковой