Hľadáte chutný a jednoduchý recept na veľkonočný obed? Vyskúšajte naše veľkonočné bravčové karé na cibuli! Mäso je krásne mäkké a šťavnaté a omáčka je lahodná a plná chuti. Recept je nenáročný a zvládne ho aj začínajúci kuchár.
Užite si Veľkú noc s naším fantastickým receptom na bravčové karé na cibuli! Toto jedlo je perfektné pre celú rodinu a zaručene si ho zamilujete. Mäso sa rozpadá na jazyku a omáčka je taká dobrá, že budete chcieť zjesť aj tanier.
Veľkonočné bravčové karé na cibuli
Ingrediencie:
- 2 cibule
- Kus bravčového karé
- Soľ a korenie podľa chuti
- 200ml vody
- Hladká múka na zahustenie
- Lyžica smotany
- Nasekaná petržlenová vňať alebo pažítka na ozdobu
Postup prípravy:
- Rozohrejte panvicu a pridajte trošku oleja alebo masti.
- Nakrájajte bravčové karé na rovnaké kusy a následne ich vyklepte, nakorente a osoľte.
- Mäso sprudka opečte na panvici z obidvoch strán po dobu 4 až 5 minút.
- Pridajte nakrájanú cibulu do panvice a premiešajte.
- Pridajte 200 ml vody, opäť osolte a okoreňte podľa chuti.
- Zakryte a nechajte dusit’ na miernom ohni po dobu 50 minút. Občas skontrolujte a podľa potreby pridajte vodu.
- Keď je mäso mäkké, zmiešajte hladkú múku s vodou a pridajte do panvice na zahustenie. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte vodu.
- Na záver pridajte lyžicu smotany a premiešajte.
- Podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňat’ou alebo pažítkou.
Veľkonočné bravčové karé na cibuli – Video recept:
Dúfame, že vám bude chutiť naše bravčové karé na cibuli! Prajeme vám krásnú Veľkú noc!
Súvisiace články
Dusené hovädzie mäso na burgundský spôsob v lahodnej omáčke s hubami
Perfektný recept na zapečené lasagne s mletým mäsom: Rýchlo a jednoducho!
Maďarská fazuľová polievka s údeným mäsom: 100-krát overený recept!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála schnell food