Search

Toto je najlepšia Torta Bounty, akú som kedy jedla. Chutí lepšie ako originál tyčinka

Torta Bounty
Torta Bounty

Obsah receptu

Publikované: 18. septembra 2025, 06:00

Ak milujete kombináciu kokosu a čokolády, túto Tortu Bounty musíte vyskúšať. Garantujem vám, že je to najlepšia kokosová torta vôbec. Je vláčna, šťavnatá a plná neuveriteľne bohatej, hutnej kokosovej plnky. U nás doma zmizla za pár minút.

Kľúčom je varená kokosová plnka. Vďaka kondenzovanému mlieku a maslu je krémová a šťavnatá, nie suchá. V kombinácii s vláčnym kakaovým korpusom je to hotové nebo. Je to luxusný dezert na každú oslavu.

Ako pripraviť najlepšiu tortu Bounty?

Upečte vysoký kakaový korpus zo 6 vajec. Po vychladnutí ho prerežte na 3 pláty. Uvarte hustú kokosovú plnku z mlieka, kondenzovaného mlieka, masla a kokosu. Ešte teplou plnkou vrstvite korpusy (ktoré navlhčíte mliekom). Nechajte stuhnúť a polejte čokoládou.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 35–40 minút
  • Počet porcií: 1 torta (Ø 24-26 cm, cca 16 rezov)
  • Náročnosť: Stredná
  • Kalorická hodnota: cca 415 kcal/rez
  • Trend: Slávnostný dezert

Potrebujeme

Na korpus (Forma Ø 24-26 cm)

  • 6 ks vajec
  • 160 g kryštálového cukru
  • 16 g vanilkového cukru (2 balíčky)
  • 2 štipky soli
  • 60 ml rastlinného oleja
  • 100 ml mlieka
  • 160 g hladkej múky
  • 40 g kakaového prášku
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva

Kokosová Bounty plnka

  • 200 ml mlieka
  • 100 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 80 g kryštálového cukru
  • 100 g masla
  • 250 g strúhaného kokosu

Na navlhčenie a polevu

  • 50 ml mlieka (alebo smotany, na korpus)
  • 150 g horkej čokolády (na polevu)
  • 30 ml rastlinného oleja

Postup prípravy

Príprava korpusu

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Dno tortovej formy (ideálne Ø 24 alebo 26 cm) vysteľte papierom na pečenie. Boky formy nemastite.
  2. Do veľkej misy rozklepnite 6 celých vajec. Pridajte kryštálový cukor, vanilkový cukor a 2 štipky soli.
  3. Šľahajte mixérom na najvyšších otáčkach aspoň 10–15 minút. Musí vám vzniknúť hustá, objemná a takmer biela pena.
  4. Znížte otáčky mixéra na minimum. Pomaly prilejte olej a potom mlieko.
  5. V druhej miske zmiešajte a preosejte múku, kakao a kypriaci prášok.
  6. Suchú zmes už len zľahka a ručne (stierkou) vmiešajte do vaječnej peny. Miešajte len kým sa nespoja.
  7. Cesto vylejte do pripravenej formy. Pečte pri 180 °C približne 35–40 minút.
  8. Otestujte špajdľou. Musí vyjsť čistá. Korpus nechajte úplne vychladnúť (ideálne na mriežke).

Príprava plnky a skladanie

  1. Kým korpus chladne, pripravte plnku. V hrnci zmiešajte 200 ml mlieka, kondenzované mlieko, cukor a maslo.
  2. Zahrievajte na miernom ohni (asi 2 minúty), kým sa maslo a cukor úplne nerozpustia. Nemusí to vrieť.
  3. Do horúcej mliečnej zmesi vsypte všetok strúhaný kokos.
  4. Vráťte na oheň. Za stáleho miešania varte asi 3 minúty. Zmes extrémne zhustne. Ihneď odstavte.
  5. Úplne vychladnutý korpus vyberte z formy. Dlhým nožom mu zrežte vrchnú “čiapočku”, aby bol dokonale rovný.
  6. Korpus teraz horizontálne prerežte na tri rovnaké pláty.
  7. Vráťte spodný plát naspäť do čistej tortovej formy (alebo ráfika).
  8. Pokvapkajte ho polovicou mlieka na navlhčenie (cca 25 ml).
  9. Nalejte naň polovicu ešte teplej kokosovej plnky. Rýchlo a pevne ju utlačte lyžicou.
  10. Položte stredný plát. Znova ho pokvapkajte zvyšným mliekom (25 ml).
  11. Natrite druhú polovicu kokosovej plnky a opäť dobre utlačte.
  12. Prikryte vrchným plátom a celú tortu jemne zaťažte (napríklad tanierom).
  13. Dajte do chladničky stuhnúť aspoň na 2–3 hodiny.
  14. Stuhnutú tortu opatrne vyberte z ráfika (ak treba, okraje obrežte tenkým nožom).
  15. Pripravte polevu: Čokoládu nalámte a rozpustite (nad parou alebo v mikrovlnke). Vmiešajte do nej olej, poleva bude lesklá.
  16. Polevu nalejte na vrch torty a nechajte ju voľne stiecť po bokoch.
  17. Dajte opäť schladiť, kým poleva úplne nestuhne.

Videorecept

2 praktické tipy na záver

  1. Kľúčové šľahanie: Krok č. 3 (šľahanie vajec 10-15 minút) je najdôležitejší. Nevoňte ho. Týmto dlhým šľahaním dostanete do cesta vzduch a korpus bude nadýchaný, aj keď je v ňom olej.
  2. Teplá plnka: Kokosovú plnku musíte na korpusy nanášať ešte teplú. Keď maslo a kokos úplne vychladnú, zmes stvrdne na kameň a už by sa nedala rozotrieť.

Jednoduché variácie

  • Tyčinky Bounty: Namiesto torty môžete plnku natrieť len medzi dva pláty (tretí rozdrobíte). Koláč nakrájajte na malé obdĺžniky a každý zvlášť namočte celý do čokolády.
  • Verzia Raffaello: Upečte “biely” korpus (vynechajte kakao, nahraďte ho múkou). Do kokosovej plnky pridajte nasekané mandle.

Je to luxusná a elegantná torta na akúkoľvek oslavu. Garantujem vám, že sa za ňou len tak zapráši.

Recept vychádza z verzie od Lecker mit Sophie Mayer, upravila a osobne ho otestovala redakcia Varíme s Láskou.

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty