Search

Tento recept na fantastický orechovo-čokoládový koláč som našla v starých novinách. Jednoduchý a veľmi chutný!

Orechovo-čokoládový koláč
Orechovo-čokoládový koláč

Obsah receptu

Objavte čaro tohto úžasného orechovo-čokoládového koláča, ktorý som našla v starých novinách. Jeho jednoduchosť a neodolateľná chuť vás určite očaria.

Tento recept kombinuje nadýchané cesto z lieskových orechov s bohatým čokoládovým krémom a chrumkavými vlašskými orechmi, čo vytvára dokonalú harmóniu chutí a textúr.

Orechovo-čokoládový koláč

Ingrediencie:

Cesto:

  • 9 vaječných bielkov
  • 280 g cukru (1 1/3 šálky)
  • 200 g lieskových orechov (1 1/3 šálky)
  • 90 g hladkej múky (3/4 šálky)
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

Krém:

  • 9 vaječných žĺtkov
  • 120 g cukru (1/2 šálky + 1 polievková lyžica)
  • 2 lyžice kakaa
  • 100 ml kávy (1/3 šálky + 1 polievková lyžica)
  • 250 g masla (1 1/8 šálky)
  • 1 šálka vlašských orechov

Postup prípravy:

Príprava krému:

  1. V hrnci nad parou zmiešajte 9 vaječných žĺtkov, 120 g cukru, 2 lyžice kakaa a 100 ml kávy.
  2. Zmes zohrievajte za stáleho miešania, kým nezhustne (cca 10-15 minút).
  3. Nechajte krém vychladnúť.

Príprava cesta:

  1. Predhrejte rúru na 160°C.
  2. Vyšľahajte 9 vaječných bielkov, postupne pridávajte 280 g cukru a šľahajte, kým sneh nie je pevný.
  3. V mixéri rozmixujte lieskové orechy a pridajte ich do vyšľahaného snehu.
  4. Jemne zamiešajte 90 g hladkej múky a 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny.
  5. Cesto rovnomerne rozotrite na plech s rozmermi 33 cm x 29 cm vystlaný papierom na pečenie.
  6. Pečte pri 160°C približne 20 minút.
  7. Po upečení nechajte základ vychladnúť.

Dokončenie:

  1. Vyšľahajte 250 g masla do krémovej konzistencie.
  2. Postupne pridávajte vychladnutý kakaový krém do masla a šľahajte, kým krém nie je hladký.
  3. Krém rovnomerne natrite na vychladnutý tortový základ.
  4. Posypte vrch nasekanými vlašskými orechmi.
  5. Nechajte krém vychladnúť, kým nezíska pevnú konzistenciu.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Ak chcete intenzívnejšiu čokoládovú chuť, pridajte do krému viac kakaa alebo použite kvalitnú horkú čokoládu.
  • Pre ešte bohatšiu chuť môžete do cesta pridať trochu mletej škorice alebo kardamónu.
  • Ak nemáte lieskové orechy, môžete ich nahradiť inými orechmi, ako sú mandle alebo vlašské orechy.
  • Pred podávaním nechajte koláč dobre vychladnúť, aby sa krém správne stuhol a chute sa prepojili.

Orechovo-čokoládový koláč – Video recept:

Tento orechovo-čokoládový koláč je skutočným pokladom z minulosti. Jeho jednoduchá príprava a lahodná chuť ho robia ideálnym dezertom pre každú príležitosť. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Výborný tvarohovo-broskyňový koláč so želé! Rýchly a jednoduchý recept na skvelý dezert!

Jemný tvarohový koláčik s hrozienkami: Je taký jemný, že sa vám rozplynie v ústach!

Vierkin jablkový koláč: Jednoduchý a rýchly recept na voňavý koláč plný jabĺk so škoricou a orechovým biskvitom


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty