Sviatočné orechové rezy Oblíž prst: Hrnčekový recept s jedným vajíčkom

Sviatočné orechové rezy Oblíž prst
Sviatočné orechové rezy Oblíž prst

Obsah receptu

Tieto Sviatočné orechové rezy Oblíž prst sú jednoducho božské! Pripravte si ich podľa nášho hrnčekového receptu s jedným vajíčkom a uvidíte, že sa po nich len tak zapráši. Recept je jednoduchý, zvládne ho aj začiatočník, a výsledok? Ten stojí za to!

V tomto recepte sa snúbi lahodná chuť orechov s jemným pudingovým krémom a nadýchanou šľahačkou. Vďaka hrnčekovým mieram je príprava jednoduchá a rýchla. Recept je ideálny na sviatočné pečenie, ale poteší aj v bežný deň.

Ingrediencie:

Pre pudingový krém:

  • 600 ml mlieka (2 a 1/2 šálky)
  • 78 g pudingového prášku (1/3 šálky)
  • 150 g cukru (3/4 šálky)

Pre koláčový základ:

  • 1 vajce
  • 250 ml mlieka (1 šálka)
  • 200 g cukru (1 šálka)
  • 100 ml rastlinného oleja (1/2 šálky)
  • 200 g mletých lieskových orechov (2 šálky)
  • 125 g hladkej múky (1 šálka)
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

Maslový krém:

  • 200 g masla (1 šálka)

Na ozdobu:

  • 500 ml šľahačkovej smotany (33 %) (2 šálky)

Postup prípravy:

1. Príprava pudingového krému:

  1. Zmiešajte pudingový prášok s malým množstvom mlieka.
  2. Zvyšné mlieko zohrejte s cukrom a priveďte k varu.
  3. Do vriaceho mlieka vlejte pudingovú zmes a varte, kým nezhustne.
  4. Preneste puding do misky, prikryte fóliou a nechajte vychladnúť.

2. Príprava koláčového základu:

  1. Vo veľkej miske vyšľahajte vajce s mliekom, cukrom a olejom.
  2. Postupne pridajte mleté lieskové orechy, preosiatu múku a sódu bikarbónu.
  3. Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Pečte pri teplote 180°C asi 15 minút.
  5. Nechajte koláčový základ poriadne vychladnúť.

3. Príprava maslového krému:

  1. Intenzívne šľahajte maslo, až kým nebude penovej textúry.
  2. Postupne pridávajte vychladnutý puding, neustále miešajte.

4. Dokončenie koláča:

  1. Na vychladnutý koláčový základ natrite maslový krém a rovnomerne ho rozotrite.
  2. Koláč nechajte chladiť 1 hodinu v chladničke.

5. Ozdobenie:

  1. Vyšľahajte šľahačku a pomocou cukrárskeho vrecka ozdobte vrch koláča.
  2. Podávajte a vychutnajte si tento lahodný dezert!

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Orechy: Namiesto lieskových orechov môžete použiť aj vlašské orechy alebo mandle.
  2. Maslo: Maslo by malo byť zmäknuté, aby sa dobre šľahalo.
  3. Chladenie: Koláč nechajte pred podávaním poriadne vychladnúť, aby sa krém dobre stuhol.
  4. Ozdoba: Okrem šľahačky môžete koláč ozdobiť aj orechmi.

Video recept:

Upečte si tieto fantastické Sviatočné orechové rezy Oblíž prst a potešte svojich blízkych lahodným dezertom. S hrnčekovým receptom a jednoduchým postupom to zvládne naozaj každý. Prajeme vám dobrú chuť a veľa pekných chvíľ pri spoločnom mlsaní!

Súvisiace články:

Jahodové rezy so šľahačkou a jemnou piškótou – šťavnatý a osviežujúci zákusok k víkendovej kávičke

Ľahké a nadýchané Fanta rezy so smotanovým krémom a šťavnatými mandarínkami

Lahodné čokoládové rezy s nadýchaným mascarpone krémom a čokoládovou polevou

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty