Super krémová jablkovo-karamelová torta, ktorá sa topí v ústach. Jednoduchý recept!

jablkovo-karamelová torta
jablkovo-karamelová torta

Obsah receptu

Milujete jablkové koláče? A čo tak karamelové krémy? Ak áno, potom tento recept je pre vás! Super krémová jablkovo-karamelová torta je neodolateľne chutný dezert, ktorý sa vám zaručene rozplynie na jazyku. A pritom je veľmi jednoduchý na prípravu!

Krémová jablkovo-karamelová torta – RECEPT:

Ingrediencie na cesto:

  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 8 g vanilkového cukru
  • 150 g cukru
  • 180 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 30 g mlieka
  • 15 g rastlinného oleja
  • 80 g pražených vlašských orechov

jablková plnka:

  • 1,2 kg jabĺk
  • šťava z 1 citróna
  • 60 g cukru
  • 15 g kukuričného škrobu

Ingrediencie na karamelový krém:

  • 100 g cukru
  • 100 g horúcej smotany 33% tuku
  • 25 g masla

Ingrediencie na krém z mascarpone:

  • 600 g mascarpone
  • 50 g cukru
  • 400 g smotany 33% tuku

Postup prípravy:

Pripravte si cesto nasledovne: Vajcia vyšľahajte so štipkou soli, vanilkovým cukrom a cukrom, až kým nezískate penovú konzistenciu. Postupne vmiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a olej. Na záver pridajte jemne zomleté vlašské orechy.

Cesto prelejte do tortovej formy s priemerom 24 cm, ktorú ste vyložili papierom na pečenie, a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.

Medzitým si pripravte jablkovú náplň: Jablká ošúpte, odstráňte jadierka a nakrájajte ich na malé kúsky. V miske ich zmiešajte s citrónovou šťavou, cukrom a kukuričným škrobom. Túto zmes prenesiete do hrnca a varíte na strednom ohni približne 15 minút, až kým náplň nezhustne.

Po vychladnutí tortový korpus rozkrojte na tri rovnaké časti.

Na prípravu krému z mascarpone vyšľahajte mascarpone s cukrom do hladka. Postupne pridávajte smotanu a šľahajte, až kým nezískate tuhý krém.

Na spodný plát korpusu nanesiete časť mascarpone krému a rozotrite po ňom jablkovú náplň. Prikryte stredným plátom, opäť potrite krémom a náplňou. Vrch zakryjte tretím plátom a celú tortu potrite zvyšným mascarpone krémom.

Tortu uložte do chladničky na minimálne 4 hodiny.

Pre karamelový krém postupujte takto: Cukor v hrnci roztopíte na karamel. Dávajte pozor, aby ste karamel nespálili. Keď máte hotový karamel, opatrne doň prilejte horúcu smotanu a pridajte maslo. Miešajte, až kým nevznikne hladký krém. Krém prikryte a nechajte vychladnúť. Chladený karamelový krém použite na ozdobenie torty.

Na záver posypte vrch torty jemne nakrájanými orechmi.

Podávajte a prajeme vám dobrú chuť!

Jablkovo-karamelová torta – Video recept:

Super krémová jablkovo-karamelová torta je hotová! Užite si jej lahodnú chuť.

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Fantastická MOKRÁ ČOKOLÁDOVÁ TORTA: NAJ, akú som kedy upiekla!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Leckeres und einfaches Essen

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty