Príďte, ľudia dobrí, skúsime niečo lahodné! Pripravíme si šťavnaté fašírky pečené v rúre, ktoré si u nás doma zamilujú veľkí aj malí. Tento jednoduchý recept vás nenechá na pochybách, že v kuchyni dokážete čary!
Chystáme fašírky, ako ich máme radi – šťavnaté a plné chutí. Ako tajnú ingredienciu pridáme plnku z čerstvých paradajok, zelenej papriky a syra, ktorá každému sústu dodá nezameniteľný šmrnc.
Šťavnaté fašírky pečené v rúre
Ingrediencie:
- 800 g mletého mäsa
- 1 veľká cibuľa
- Soľ
- Sladká paprika
- Sušený cesnak
- Čierne korenie
Plnka:
- 1 malá cibuľa
- 150 g paradajok
- 1/3 ks zelenej papriky
- 140 g syra (podľa vášho výberu)
- Štipka soli
- Čierne korenie
- 1 polievková lyžica majonézy
Na vymastenie:
- Rastlinný tuk
Ostatné:
- Rastlinný olej
- Petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy:
- Cibuľu nakrájame a pridáme k mletému mäsu. Pridáme soľ, korenie, sušený cesnak a červenú papriku, všetko dobre premiešame.
- Pre plnku nakrájame cibuľu, paradajky a papriku. Nastrúhame syr a všetko zmiešame v mise. Pridáme majonézu, soľ a korenie a dobre premiešame.
- Pekáč vymastíme rastlinným olejom. Z mäsovej zmesi tvarujeme hniezda, do každého pridáme trochu plnky a ukladáme na pekáč.
- Pečieme 35 minút pri 180 stupňoch. Hotové hniezda posypeme petržlenovou vňaťou.
- Dobrú chuť!
Tipy:
- Na prípravu fašírok použite mäso podľa vlastného výberu – či už hovädzie, bravčové alebo zmiešané.
- Nebojte sa experimentovať s korením! Trochu majoránky alebo tymiánu môže fašírkom pridať nový rozmer.
- Ak máte radi pikantnejšie, pridajte do plnky trochu čili papričky.
Šťavnaté fašírky pečené v rúre – Video recept:
Tieto úžasné šťavnaté fašírky pečené v rúre sú perfektným spôsobom, ako potešiť rodinu na večeru alebo ako originálne jedlo na spoločenskom stretnutí. Skúste ich pripraviť a uvidíte, že sa stanú novým obľúbeným jedlom vašej rodiny.
Súvisiace články:
Extra chutné šošovicové fašírky: Manžel vyhlásil, že lepšie fašírky ešte nejedol!
Šťavnaté fašírky plnené taveným syrom: Za týmto receptom sa celá rodina ide zblázniť!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála KAZAN