Search

Slaný parížsky syrový koláč: Absolútne najlepší slaný koláč, ktorý musíte vyskúšať!

Slaný parížsky syrový koláč
Slaný parížsky syrový koláč

Obsah receptu

Viete si predstaviť niečo lepšie ako voňavý, syrový koláč, ktorý sa vám rozplýva na jazyku? Tento slaný parížsky syrový koláč je presne to! Je to jednoduchý recept s fantastickým výsledkom, ktorý zvládne upiecť naozaj každý. Pripravte sa na lahodnú chuť syra a chrumkavé cesto, ktoré si zamilujete.

Tento recept na slaný parížsky syrový koláč je ako stvorený na rodinné stretnutia, večierky alebo len tak na spríjemnenie všedného dňa. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok zaručene ohromí. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami!

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 200 ml teplého mlieka
  • 1 vajce
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 balíček sušeného droždia (7 g)
  • 300 g hladkej múky

Náplň:

  • Strúhaný syr podľa chuti (napríklad mozzarella alebo čedar)
  • Feta syr

Na potretie:

  • 1 žĺtok
  • Na posypanie: feta syr a strúhaný syr

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
    • Do veľkej misky nalejte teplé mlieko. Pridajte vajce, olej, cukor, soľ a sušené droždie. Všetko dobre premiešajte.
    • Postupne pridávajte múku a miešajte, kým nevznikne lepkavé, ale vláčne cesto.
    • Cesto zakryte utierkou a nechajte kysnúť 30 minút na teplom mieste.
  2. Príprava náplne:
    • Zmiešajte strúhaný syr s feta syrom, aby vznikla plnka na chlieb.
  3. Tvarovanie:
    • Cesto preložte na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkajte ho do kruhu.
    • Náplň rovnomerne rozložte na cesto.
    • Zaviňte cesto s náplňou do požadovaného tvaru – buď ako rolku, alebo vytvorte kruh.
  4. Pečenie:
    • Chlieb položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Vrch potrite rozšľahaným žĺtkom a posypte zvyšným feta syrom a strúhaným syrom.
    • Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180°C približne 20-25 minút, kým chlieb nebude zlatistý a upečený.

Po upečení nechajte chlieb mierne vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Ak chcete cesto ešte vláčnejšie, pridajte doň lyžicu kyslej smotany.
  2. Na náplň môžete použiť akýkoľvek druh syra, ktorý máte radi. Skvelá je kombinácia mozzarelly a čedaru.
  3. Pre intenzívnejšiu chuť posypte koláč pred pečením bylinkami, napríklad tymianom alebo rozmarínom.
  4. Koláč môžete podávať teplý aj studený. Skvele chutí s kyslou smotanou alebo jogurtom.

Video recept:

Veríme, že si tento lahodný slaný parížsky syrový koláč zamilujete rovnako ako my. Je to skvelý spôsob, ako využiť zvyšky syra a pripraviť si chutné a sýte jedlo. Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše skúsenosti v komentároch!

Súvisiace články:

Jednoduchý slaný koláč s čerstvými hubami a kyslou smotanou z lístkového cesta – veľmi chutný

Slaný koláč s kyslou smotanou a kôprom podľa pani Vierky: jednoduchý a veľmi chutný!

Úžasne jemný cuketový slaný koláč s tvarohom: Jednoduchý a veľmi chutný

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Varenie a pečivo

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty