Šľahačková rozkoš – dvojvrstvový koláč s čokoládovou polevou, ktorý je najchutnejší, aký som kedy jedol!

dvojvrstvový koláč
Dvojvrstvový koláč s čokoládovou polevou Šľahačková rozkoš

Obsah receptu

Milí milovníci sladkých dobrot, dnes vám predstavím recept na skutočnú lahôdku – šľahačkovú rozkoš, ktorá vám pripomenie tie najkrajšie chvíle z detstva u babičky. Tento dvojvrstvový koláč s čokoládovou polevou je ako objatie plné lásky a sladkých spomienok.

Pripravte sa na výnimočný zážitok pre vaše chuťové poháriky. Nadýchané cesto, jemný šľahačkový krém a bohatá čokoládová poleva vytvárajú dokonalú harmóniu chutí, ktorá vás prenesie do sveta čistej blaženosti. Tento koláč nie je len dezertom, je to malé umelecké dielo, ktoré potešií oko i dušu.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 6 vajec
  • Štipka soli
  • 150 g cukru
  • 220 g hladkej múky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 50 ml mlieka

Krém:

  • 400 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 100 g práškového cukru

Na navlhčenie:

  • Mlieko na navlhčenie

Na čokoládovú polevu:

  • 200 g mliečnej čokolády
  • 100 ml mlieka
  • 1 lyžička masla
  • 50 g arašidov, nasekaných

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
    • V miske vyšľahajte vajcia so štipkou soli a cukrom, kým zmes nebude nadýchaná a svetlá.
    • Postupne pridávajte preosiatu múku a prášok do pečiva, potom prilievajte mlieko a miešajte dohladka.
    • Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi 44×32 cm.
  2. Pečenie:
    • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20-25 minút.
    • Po upečení nechajte cesto vychladnúť a následne ho rozkrojte na polovicu.
  3. Príprava krému:
    • Smotanu na šľahanie vyšľahajte s práškovým cukrom, kým vznikne hustý krém.
  4. Zostavenie koláča:
    • Spodnú časť cesta navlhčite mliekom a rovnomerne natrite polovicou krému.
    • Prikryte druhou časťou cesta, opäť navlhčite mliekom a natrite zvyškom krému.
  5. Príprava čokoládovej polevy:
    • Vo vodnom kúpeli roztopte mliečnu čokoládu s mliekom a maslom, kým sa všetky zložky nespoja do hladkej polevy.
    • Pridajte nasekané arašidy a premiešajte.
  6. Poleva a chladenie:
    • Čokoládovú polevu nalejte na vrch koláča a rovnomerne rozotrite.
    • Koláč nechajte v chladničke aspoň 1 hodinu, aby stuhol a prepojili sa chute.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Pre extra nadýchané cesto vyšľahajte bielky zvlášť a potom ich jemne vmiešajte do cesta.
  2. Ak chcete intenzívnejšiu chuť, pridajte do čokoládovej polevy lyžičku instantnej kávy.
  3. Koláč bude ešte lahodnejší, ak ho necháte pred podávaním aspoň 2 hodiny v chladničke.
  4. Pre krajšiu prezentáciu ozdobte vrch koláča čerstvými jahodami alebo malinami.
  5. Ak máte radi výraznejšiu chuť, môžete do krému pridať vanilkový extrakt alebo rum.

Video recept:

Drahí priatelia, verím, že tento recept vám prinesie rovnakú radosť, akú som cítila ja, keď som ho prvýkrát pripravovala. Každé sústo tohto dvojvrstvového koláča je ako malé objatie od babičky – plné lásky, tepla a sladkých spomienok. Nech vám tento dezert prinesie nielen chuťový, ale aj emocionálny zážitok. Prajem vám príjemné pečenie a ešte príjemnejšie maškrtenie!

Súvisiace články:

Banánový koláč s arašidmi – rýchly dezert z jedného banánu a jedného vajíčka

Jablkový koláč s mandľovou drobenkou – tak dokonalý, že už žiadny iný nepečiem!

Najlepší jablkový koláč na svete – vďaka tejto jednoduchej ingrediencii sa rozplýva v ústach! Ľahký a veľmi chutný

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála AZIZA GOTOVIT

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty