Táto rýchla čokoládová bábovka je nadýchaná, vláčna a s tou správnou dávkou čokolády. A viete, čo je jej tajomstvom? Jedna jednoduchá ingrediencia, ktorú určite máte v kuchyni!
Základom tejto bábovky je nadýchané cesto, ktoré vďaka tajnej ingrediencii smotane zostane krásne vláčne aj niekoľko dní. Čokoládové kôstky dodajú bábovke tú správnu chuť a vôňu a polevou ju premeníte na neodolateľný dezert. Pripravte si túto lahôdku a potešte svojich blízkych!
Ingrediencie:
Cesto:
- 4 vajcia
 - 250 g cukru
 - 1 balíček vanilínového cukru
 - 400 ml šľahačkovej smotany
 - 60 g kakaa
 - 400 g hladkej múky
 - 1 balíček prášku do pečiva
 
Tiež:
- Čokoládové kôstky alebo na jemno nakrájaná čokoláda
 - čokoládová poleva
 
Čas pečenia:
- Predhriata rúra na 170 °C (horný/spodný ohrev) približne 40 minút
 
Postup prípravy:
Príprava cesta:
- V miske vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do hladkej peny.
 - Pridajte smotanu, kakao, múku a prášok do pečiva. Všetko krátko premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
 - Nakoniec pridajte čokoládové kôstky a jemne premiešajte.
 
Pečenie:
- Formu na bábovku vymastite maslom a vysypte múkou.
 - Cesto nalejte do pripravenej formy a vyhlaďte povrch.
 - Pečte v predhriatej rúre na 170 °C s horným/spodným ohrevom približne 40 minút, alebo kým špajľa vložená do stredu nevyjde čistá.
 
Dokončenie:
- Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť.
 - Na vrch koláča naneste rozpustenú čokoládovú polevu a rovnomerne rozotrite.
 
Tipy:
- Pre ešte intenzívnejšiu čokoládovú chuť pridajte do cesta lyžicu kakaa navyše.
 - Ak nemáte po ruke čokoládovú polevu, môžete bábovku posypať práškovým cukrom alebo kakaom.
 - Bábovku môžete ozdobiť aj ovocím, šľahačkou alebo čokoládovými hoblinkami.
 - Pred krájaním nechajte bábovku úplne vychladnúť, aby sa vám nerozpadávala.
 - Upečenú bábovku skladujte v chladničke, aby zostala dlhšie čerstvá.
 
Video recept:
Verím, že sa vám táto rýchla čokoládová bábovka podarí a že si na nej pochutnáte rovnako ako ja. Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše skúsenosti v komentároch! A ak hľadáte ďalšie inšpirácie na pečenie, určite nazrite do našej sekcie s receptami na koláče a dezerty. Prajem vám príjemné pečenie a dobrú chuť!
Súvisiace články:
Jednoduchá pomarančová bábovka s kokosom – rýchly recept, ktorý ma vždy zachráni, keď nestíham
Rýchla lieskovooriešková bábovka – nadýchaná, šťavnatá a plná orechovej chuti, úspech zaručený!
Východonemecká povojnová bábovka Seltzer – recept od starej mamy Elisabeth
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála P-S BACKPARADIES
								