Ricottové lievance s domácim pomarančovým sirupom: Perfektné raňajky na každý deň!

Ricottové lievance s domácim pomarančovým sirupom
Ricottové lievance s domácim pomarančovým sirupom

Obsah receptu

Tieto ricottové lievance s domácim pomarančovým sirupom sú lahodnou pochúťkou, ktorá vás očarí svojou jemnosťou a chutnou kombináciou ricotty a sviežej pomarančovej príchute. Perfektné na raňajky alebo ako víkendový brunch.

Vyskúšajte tieto neobyčajné ricottové lievance, ktoré sú dokonalo nadýchané a plné osviežujúcej pomarančovej chuti. Spolu s lahodným pomarančovým sirupom vytvoria dokonalé raňajky, ktoré potešia každého milovníka sladkých jedál.

Ricottové lievance s domácim pomarančovým sirupom

Ingrediencie:

  • 185 ml ricotty
  • 2 vajcia, budete potrebovať 2 žĺtky a jeden bielok
  • 185 ml mlieka
  • 1/4 šálky pomarančovej šťavy
  • 2 čajové lyžičky pomarančovej kôry
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 188 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • pol čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 3 lyžice cukru
  • štipka soli
  • maslo na panvicu

Na podávanie:

  • domáci pomarančový sirup – recept na sirup nájdete na našej stránke – Lahodný domáci pomarančový sirup

Postup prípravy:

  1. V miske miešajte ricottu, žĺtky, mlieko, pomarančovú šťavu, pomarančovú kôru a vanilkový extrakt dovtedy, dokým nevznikne cesto bez hrudiek.
  2. V ďalšej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, cukor a soľ. Pridajte zmes suchých ingrediencií k ricottovej zmesi a miešajte dovtedy, dokým sa všetko poriadne nespojí.
  3. Bielok vyšľahajte do peny a následne ho jemne vmiešajte do cesta.
  4. Na strednom ohni rozohrejte panvicu a roztopte na nej maslo.
  5. Lyžicou nanášajte cesto do panvice a vytvárajte lievance. Opekajte lievance, kým sa na vrchu nezačnú tvoriť bublinky, trvá to približne 1 – 2 minúty.
  6. Otočte lievance a varte ďalšiu minútu z druhej strany. Obe strany by mali byť upečené do zlatista.
  7. Hotové lievance dajte na tanier vystlaný kuchynskou utierkou, aby absorbovala prebytočné maslo z lievancov.
  8. Podávajte lievance s domácim pomarančovým sirupom.

Tipy:

  • Pre jemnejšie a ľahšie lievance vyšľahajte bielok do tuha pred jeho zamiešaním do cesta.
  • Ak potrebujete bezlepkovú verziu, použite bezlepkovú múku namiesto hladkej múky.
  • Pridajte do cesta hrsť čokoládových lupienkov alebo bobuľového ovocia pre extra sladkosť.

Ricottové lievance s domácim pomarančovým sirupomVideo recept:

Tieto ricottové lievance s domácim pomarančovým sirupom sú ideálnym začiatkom dňa. Ich lahodná chuť a jemná textúra zaručene poteší všetkých členov rodiny.

Súvisiace články:

Pripravte si lahodný domáci pomarančový sirup: Lepší než ten z obchodu!

Nadýchané jogurtové lievance s pomarančovou vôňou: Hotové za 5 minút!

Jablkové lievance za 5 minút: Rýchly recept s voňavou škoricou


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Our Happy Mess

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty