Neskutočné cuketové guľky na cibuľovo-cesnakovej omáčke: Cuketové guľky lepšie ako tie mäsové! Skvelý spôsob ako využiť sezónnu zeleninu!

Neskutočné cuketové guľky na cibuľovo-cesnakovej omáčke
Neskutočné cuketové guľky na cibuľovo-cesnakovej omáčke

Obsah receptu

Pripravte si neskutočné cuketové guľky na cibuľovo-cesnakovej omáčke. Ideálne na obed alebo večeru.

Jednoduchý a chutný recept na cuketové guľky s cibuľovou omáčkou. Vhodné pre vegetariánov, ale aj milovníkov mäsa.

Neskutočné cuketové guľky na cibuľovo-cesnakovej omáčke

Ingrediencie:

  • 2 cukety
  • 60 g strúhanky
  • 1 veľké vajce
  • 1 šalotka, nakrájaná na jemno
  • 1 strúčik cesnaku, nastrúhaný na jemno
  • 2 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
  • Morská soľ a čierne korenie
  • 60 g hladkej múky

Na omáčku:

  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemno
  • 2 strúčiky cesnaku, nastrúhané na hrubo
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 120 ml suchého bieleho vína
  • 1/2 lyžičky sušeného tymianu
  • 360 ml zeleninového vývaru
  • Morská soľ a čierne korenie

Na podávanie:

  • 60 ml extra panenského olivového oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy:

  1. Cukety nastrúhajte na jemno, posypte morskou soľou a nechajte odstáť.
  2. Po 5 minútach vytlačte prebytočnú vodu z cukety.
  3. Nastrúhanú cuketu dajte do veľkej misy a pridajte k nej strúhanku, vajce, šalotku, cesnak, petržlenovú vňať, morskú soľ a čierne korenie. Všetko dôkladne premiešajte, aby vznikla hustá zmes.
  4. Zo zmesi tvarujte guľky.
  5. Hotové guľky obaľte v múke.
  6. Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni.
  7. Cuketové guľky dajte do panvice a smažte ich 8-10 minút, kým nie sú zlatohnedé zo všetkých strán. Následne ich vyberte a odložte bokom.
  8. Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Neustále miešajte.
  9. Po 2-3 minútach, keď je cibuľa priehľadná, pridajte múku a miešajte ďalšie 2 minúty.
  10. Pridajte biele víno, sušený tymian, morskú soľ a čierne korenie. Všetko premiešajte a nechajte dusiť.
  11. Po 3 minútach, keď sa alkohol vyparí, pomaly pridávajte zeleninový vývar a neustále miešajte dovtedy, dokým nevznikne mierne krémová omáčka.
  12. Do omáčky vráťte cuketové mäsové guľky a jemne ich obaľte omáčkou. Nechajte dusiť 2-3 minúty.
  13. Podávajte cuketové mäsové guľky poliate cibuľovou omáčkou a posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tipy:

  • Dôležitým krokom pri príprave cuketových mäsových guliek je odstránenie čo najväčšieho množstva vody z nastrúhanej cukety.
  • Pre ešte bohatšiu chuť môžete do zmesi na cuketové guľky pridať nastrúhaný parmezán alebo iný tvrdý syr.
  • Skúste použiť rôzne bylinky podľa chuti. Napríklad čerstvá bazalka alebo kôpor môžu pridať zaujímavú chuť.
  • Ak chcete zdravšiu verziu, môžete guľky piecť v rúre. Predhrejte rúru na 200 °C, guľky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 20-25 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé.

Neskutočné cuketové guľky na cibuľovo-cesnakovej omáčke – Video recept:

Tento recept na neskutočné cuketové guľky na cibuľovo-cesnakovej omáčke je skvelým spôsobom, ako využiť sezónnu zeleninu a pripraviť chutné a zdravé jedlo.

Súvisiace články:

Cuketu nakrájam na plátky, obalím ju v tejto zmesi a položím na plech: Takto pripravená cuketa je 100krát lepšia ako mäso!

Chrumkavé cuketové rezne s dresingom z kyslej smotany: Cuketa lepšia ako mäso!

Zapekaná cuketa s hubami, zeleninou a syrom: Najlepší recept na cuketu, ktorý je super rýchly a jednoduchý na prípravu


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Spain on a Fork

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty