Najmäkšie orechové slimáky na svete: Už ste niekedy ochutnali slimáky, ktoré boli tak mäkké, že sa vám rozplývali na jazyku? Tieto orechové slimáky sú presne také! Recept som zdedila po mojej babičke a je to naozajstný poklad.
Hľadáte recept na dokonalé kysnuté koláče? Už nehľadajte! Tieto orechové slimáky sú neuveriteľne mäkké a chutné a zvládne ich aj začínajúci pekári. Recept je jednoduchý a rýchly a výsledkom sú koláčiky, ktoré si zamiluje celá rodina.
Najmäkšie orechové slimáky
Ingrediencie:
- Približne 800 g hladkej múky (množstvo upravte podľa potreby)
- 40 g čerstvých kvasníc (alebo 10 g sušených)
- 300 ml teplého mlieka
- 200 g masla
- 4 čajové lyžičky cukru
- Polovica čajovej lyžičky soli
- 3 žĺtky
Náplň:
- 3 bielka
- 200 g mletých vlašských orechov
- 4 lyžice kryštálového cukru
Poleva a posypanie:
- 300 ml vody alebo mlieka
- 2 plátky citrónu
- 50 g kryštálového cukru
- Práškový cukor na posypanie
Postup prípravy:
- V teplom mlieku rozpustíme maslo.
- V inej nádobe zmiešame kvasnice, žĺtky a cukor, pridáme mlieko s maslom a premiešame.
- Postupne pridáme múku a soľ, a vypracujeme cesto. Prikryjeme a necháme odstáť 10 minút.
- Medzitým si pripravíme náplň: Vyšľaháme bielka s cukrom na tuhý sneh a zmiešame s orechmi.
- Cesto rozvaľkáme, potrieme náplňou a zrolujeme. Nakrájame na slimáky a uložíme na plech.
- Pečieme 25-30 minút. Ešte horúce slimáky polejeme horúcou polevou, ktorú pripravíme z vody, citrónu a cukru.
- Posypeme práškovým cukrom a podávame.
Najmäkšie orechové slimáky – Video recept:
Vyskúšajte tento recept na orechové slimáky a presvedčte sa sami, aké sú úžasné! Sú perfektné ku káve, čaju alebo len tak ako maškrta. Určite si ich zamilujete!
Súvisiace články
Kulinárske dedičstvo: Kysnuté koláče podľa receptu zo starej knihy z roku 1894
V roku 1891 bol tento nemecký tvarohový koláč najlepší na svete. Teraz také koláče už nikto nepečie!
Kysnuté tvarohové koláče, ktoré vydržia dlho mäkké: Originál recept od babičky
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ivana Dinulović Šerpica Recept