Vianoce sú časom radosti, rodiny a samozrejme lahodných sladkostí. A čo by mohlo byť lepšie ako domáce čokoládové rezy, ktoré rozvoňajú celý dom? Pripravte sa na to, že tieto rezy sa stanú novou vianočnou tradíciou vo vašej rodine!
Čokoládové rezy, plné bohatej chuti, sú ako stvorené pre vianočné posedenia. S nasledujúcim receptom pripravíte dezert, ktorý oslní srdcia vašich blízkych.
Najlepšie vianočné čokoládové rezy
Ingrediencie
- Cesto:
- 12 vajec
- 360 g cukru (1 3/4 šálky)
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 3-4 kvapky rumovej arómy
- 360 g hladkej múky (3 šálky)
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- 3 lyžice kakaa
- Krém:
- 3 vajcia
- 1 lyžica vanilkového cukru
- 200 g cukru (1 šálka)
- 200 g čokolády (asi 1 šálka nasekanej)
- 500 g masla (asi 2 1/4 šálky)
Postup prípravy
- V hrnci zohrejte vodu a na vrch položte misku s nasekanou čokoládou, aby sa roztopila nad parou. Dávajte pozor, aby sa voda nedotýkala misky.
- V ďalšej miske nad parou vyšľahajte 3 vajcia, vanilkový cukor a 200 g cukru. Šľahajte, kým zmes nedosiahne 71 °C. Potom postupne pridajte roztopenú čokoládu a všetko spolu poriadne vyšľahajte a nechajte vychladnúť.
- V miske vyšľahajte 12 vajec s 360 g cukru do nadýchanej hmoty. Pridajte rastlinný olej, rumovú arómu, preosiatu múku, sódu bikarbónu a kakao. Dôkladne premiešajte.
- Cesto rozdelte na 3 časti a každú nalejte do formy o veľkosti 29 cm x 33 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 10 minút.
- Po upečení nechajte korpusy vychladnúť.
- Medzitým vyšľahajte maslo do bielej peny a po častiach pridávajte vychladnutý čokoládový krém.
- Krém rovnomerne natrite na vychladnutý korpus. Natrite krém a pridajte ďalší korpus a potom znova krém. Postup opakujte s posledným korpusom.
- Zostatok krému vložte do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobte rezy. Môžete ozdobiť aj nastrúhanou čokoládou.
- Čokoládové rezy krájajte na požadovanú veľkosť a podávajte. Užite si ich s rodinou a priateľmi!
Video recept
Tieto vianočné čokoládové rezy sú perfektnou kombináciou tradičných vianočných chutí a moderného pekárskeho umenia. Sú ideálne na slávnostné príležitosti alebo len tak na potešenie vašich blízkych. Vyskúšajte tento recept a nechajte sa uniesť vôňou a chuťou pravých domácich čokoládových rezov!
Súvisiace články
Vianočné cestovanie v čase: MANDĽOVÉ REZY podľa receptu z roku 1894 – historický pôžitok
Vianočný karamelový zázrak: Tieto vynikajúce rezy robím každý rok na Vianoce!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte