Hľadáte recept na rýchle a chutné tiramisu, ktoré zvládne aj začínajúci kuchár? Vyskúšajte náš recept na výborné tiramisu, ktoré je hotové za 5 minút!
Toto tiramisu je vyrobené z mascarpone, kávy, piškót a koňaku. Je to lahodný a osviežujúci dezert, ktorý je ideálny pre letné dni.
Výborné tiramisu
Na prípravu budete potrebovať:
- 300 ml silnej kávy
- 60 ml koňaku (30 ml pre piškóty, 30 ml pre mascarpone)
- 20 ks dlhých piškót
- 3 vaječné žĺtky
- 100 g obyčajného cukru
- 250 g mascarpone
- 400 ml smotany na šľahanie
- 3 polievkové lyžice kakaa
Postup prípravy:
- Vo vysokej miske zmiešajte kávu a 30 ml koňaku. Piškóty potom ponorte do tejto zmesi a umiestnite na dno sklenenej formy.
- V inej miske poriadne šľahajte žĺtky s cukrom až kým nevznikne jemná pena. Túto zmes potom nechajte mierne zhustnúť nad parným kúpeľom.
- Mascarpone zmiešajte s 30 ml koňaku a celý obsah mixujte do hladka.
- Pridajte do mascarpone žĺtkovú zmes a opäť poriadne rozšľahajte.
- V ďalšej miske šľahajte smotanu do konzistencie jemného krému.
- Krém postupne primiešajte do šľahačky a následne vytvorenú zmes rozotrite na vrstvu piškót v sklenenej forme. Všetko dôkladne zarovnajte.
- Postup zopakujte, kým nespotrebujete všetky ingrediencie. Nakoniec dezert prekrite potravinovou fóliou a nechajte ho odležať v chladničke 6-12 hodín.
- Po vybratí z chladničky odstráňte fóliu, posypte vrstvu tiramisu kakaom a už môžete podávať.
- Prajeme Vám dobrú chuť!
Výborné tiramisu – Video recept:
Toto tiramisu vás ohromí svojou chuťou a jednoduchou prípravou. Vyskúšajte ho a sami sa presvedčíte, aké je fantastické! Dúfame, že vám náš recept na rýchle tiramisu bez pečenia bude chutiť! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť!
Odporúčania
- Do tiramisu môžete pridať rôzne prísady, napríklad orechy, sušené ovocie alebo kúsky čokolády.
- Tiramisu môžete ozdobiť kakaom, šľahačkou alebo ovocím.
- Tiramisu môžete skladovať v chladničke až 3 dni.
- Piškóty na tiramisu ponorte do kávy len na krátky čas, aby sa nerozmočili.
- Mascarpone s cukrom šľahajte do hladka, aby sa v tiramisu nenachádzali hrudky.
- Tiramisu pred podávaním nechajte aspoň 6 hodín odležať v chladničke.
Súvisiace články
Fantastické domáce Talianske tiramisu len z 3 vajec: Pripravené jednoducho a rýchlo!
Vynikajúca torta z dlhých piškót BEZ PEČENIA za 15 MINÚT: LEPŠIA ako TIRAMISU!
Fantastický Novoročný krémeš Vtáčie mlieko: Dezert, ktorý zbožňujú malí aj veľkí!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Gesund und schnell