Search

Najlepší recept na výborné tiramisu, hotové za 5 minút: Neskutočne jednoduché a ohromne chutné!

výborné tiramisu
výborné tiramisu

Obsah receptu

Hľadáte recept na rýchle a chutné tiramisu, ktoré zvládne aj začínajúci kuchár? Vyskúšajte náš recept na výborné tiramisu, ktoré je hotové za 5 minút!

Toto tiramisu je vyrobené z mascarpone, kávy, piškót a koňaku. Je to lahodný a osviežujúci dezert, ktorý je ideálny pre letné dni.

Výborné tiramisu

Na prípravu budete potrebovať:

  • 300 ml silnej kávy
  • 60 ml koňaku (30 ml pre piškóty, 30 ml pre mascarpone)
  • 20 ks dlhých piškót
  • 3 vaječné žĺtky
  • 100 g obyčajného cukru
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 3 polievkové lyžice kakaa

Postup prípravy:

  1. Vo vysokej miske zmiešajte kávu a 30 ml koňaku. Piškóty potom ponorte do tejto zmesi a umiestnite na dno sklenenej formy.
  2. V inej miske poriadne šľahajte žĺtky s cukrom až kým nevznikne jemná pena. Túto zmes potom nechajte mierne zhustnúť nad parným kúpeľom.
  3. Mascarpone zmiešajte s 30 ml koňaku a celý obsah mixujte do hladka.
  4. Pridajte do mascarpone žĺtkovú zmes a opäť poriadne rozšľahajte.
  5. V ďalšej miske šľahajte smotanu do konzistencie jemného krému.
  6. Krém postupne primiešajte do šľahačky a následne vytvorenú zmes rozotrite na vrstvu piškót v sklenenej forme. Všetko dôkladne zarovnajte.
  7. Postup zopakujte, kým nespotrebujete všetky ingrediencie. Nakoniec dezert prekrite potravinovou fóliou a nechajte ho odležať v chladničke 6-12 hodín.
  8. Po vybratí z chladničky odstráňte fóliu, posypte vrstvu tiramisu kakaom a už môžete podávať.
  9. Prajeme Vám dobrú chuť!

Výborné tiramisu – Video recept:

Toto tiramisu vás ohromí svojou chuťou a jednoduchou prípravou. Vyskúšajte ho a sami sa presvedčíte, aké je fantastické! Dúfame, že vám náš recept na rýchle tiramisu bez pečenia bude chutiť! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť!

Odporúčania

  • Do tiramisu môžete pridať rôzne prísady, napríklad orechy, sušené ovocie alebo kúsky čokolády.
  • Tiramisu môžete ozdobiť kakaom, šľahačkou alebo ovocím.
  • Tiramisu môžete skladovať v chladničke až 3 dni.
  • Piškóty na tiramisu ponorte do kávy len na krátky čas, aby sa nerozmočili.
  • Mascarpone s cukrom šľahajte do hladka, aby sa v tiramisu nenachádzali hrudky.
  • Tiramisu pred podávaním nechajte aspoň 6 hodín odležať v chladničke.

Súvisiace články

Fantastické domáce Talianske tiramisu len z 3 vajec: Pripravené jednoducho a rýchlo!

Vynikajúca torta z dlhých piškót BEZ PEČENIA za 15 MINÚT: LEPŠIA ako TIRAMISU!

Fantastický Novoročný krémeš Vtáčie mlieko: Dezert, ktorý zbožňujú malí aj veľkí!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Gesund und schnell

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty