Hľadáte recept na domáce rožky, ktoré chutia ako z pekárne? Už nehľadajte! Tento recept je jednoduchý, rýchly a výsledkom sú chrumkavé a lahodné rožky, ktoré si zamilujete.
Užite si vôňu čerstvo upečených rožkov priamo z rúry s naším jednoduchým receptom. Tieto rožky sú perfektné na raňajky, obed alebo desiatu a zaručene ulahodia celej rodine.
Recept na domáce rožky
Ingrediencie
- 750 g hladkej pšeničnej múky (typ 450, 480 alebo 500)
- 525 ml teplého mlieka
- 10 g sušeného droždia (1 a pol vrecúška) alebo 30 g čerstvého droždia (2/3 kocky)
- 1,5 lyžice kryštálového cukru (asi 15 g)
- 1 polievková lyžica soli (od 8 do 10 g)
- olej
Postup prípravy
- V mise si pripravíme múku a pridáme všetky ostatné suroviny okrem oleja.
- Miesime krátko, aby sa múka a mlieko spojili.
- Prikryjeme a necháme pri izbovej teplote asi 15 minút.
- Po uplynutí doby cesto premiešame, aby sa rozvinul lepok a cesto krajšie nakyslo.
- Miesime ďalšie 3 minúty.
- Cesto necháme ešte asi pol hodiny kysnúť.
- Cesto vyberieme z misy a rozdelíme na 14 rovnakých častí, každá cca 90 g.
- Vytvarujeme guľky, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme ešte 15 minút odpočívať.
- Každú guľu cesta rozvaľkáme na tenko a vytvarujeme z nej ovál.
- Rožteky zrolujte, potrite olejom a nechajte kysnúť asi 30 minút.
- Pečieme pri teplote 200 °C asi 15 minút, podľa rúry.
- Po upečení rožky potrieme olejom.
Recept na domáce rožky – Video recept
Vyskúšajte náš recept na domáce rožky a užite si chuť čerstvo upečeného pečiva.
Súvisiace články
Mliečne rožky ako z bavlnky: Krehučké a veľmi ľahké ako vatička!
Domáce hrnčekové rožky hotové raz-dva: Rozvoňajú celý dom a sú čerstvé aj na druhý deň!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Moja malá kuchynka