Najlepší jablkový koláč vôbec: Super krémový dezert s vlašskými orechmi a čokoládou

Najlepší jablkový koláč vôbec
Najlepší jablkový koláč vôbec

Obsah receptu

Hľadáte recept na jablkový koláč, ktorý ohromí každého? Tento recept na najlepší jablkový koláč vôbec je presne to, čo potrebujete. S lahodnou kombináciou jabĺk, vlašských orechov, škorice a čokolády je tento koláč skutočne neodolateľný.

Tento super krémový dezert je ideálny na každú príležitosť, či už hľadáte niečo špeciálne na rodinnú oslavu alebo len chcete potešiť svojich blízkych sladkou pochúťkou. Vďaka podrobnému receptu a videu je príprava tohto koláča jednoduchá a zvládne ju každý.

Najlepší jablkový koláč vôbec

Ingrediencie:

  • 1 kilogram jabĺk
  • 100 gramov nahrubo mletých vlašských orechov
  • Škorica podľa chuti
  • 4 vajcia
  • 190 gramov cukru (rozdelíme na dve časti)
  • 160 gramov hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 40 mililitrov rastlinného oleja
  • 100 mililitrov vlažnej vody
  • Štipka soli
  • Kôra z citróna
  • 250 mililitrov mlieka
  • 2 vrecúška šľahačky (približne 80 gramov)
  • 60 gramov rozpustenej čokolády
  • Čokoládové hoblinky na ozdobenie
  • Plech na pečenie 35×25 cm
  • Papier na pečenie

Postup prípravy:

  1. Príprava jabĺk:
    • Ošúpte a nastrúhajte jablká na hrubo.
    • V hrnci jablká dusíme približne 10 minút, kým sa šťava neodparí a jablká zmäknú.
    • Nechajte jablká vychladnúť.
  2. Príprava koláča:
    • Plech na pečenie (35 x 25 cm) vystelte papierom na pečenie.
    • Rovnomerne rozložte vychladnuté jablká na dno plechu a uhladte ich.
    • Posypte jablká škoricou a nahrubo nasekanými vlašskými orechmi.
  3. Príprava cesta:
    • V miske vyšľahajte bielka so štipkou soli do tuhého snehu.
    • Postupne pridávajte 90 gramov cukru a pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvorí tuhý sneh.
    • V ďalšej miske zmiešajte žĺtka s 100 gramami cukru, šľahajte do svetlej peny.
    • Postupne pridajte 100 ml teplej vody a 40 ml oleja, miešajte približne minútu.
    • Pridajte citrónovú kôru a preosiatu múku s práškom do pečiva.
    • Jemne zapracujte sneh z bielkov do žĺtkovej zmesi.
    • Cesto rovnomerne rozotrite na vrstvu jabĺk na plechu a uhladte.
  4. Pečenie:
    • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút.
    • Po upečení vyberte koláč z rúry a nechajte ho chvíľu vychladnúť.
    • Koláč vyberte z plechu, otočte ho a opatrne odstráňte papier na pečenie.
    • Odkrojte kraje koláča a rozdeľte ho na dve polovice.
  5. Šľahačka:
    • V miske vyšľahajte 250 ml mlieka a dve balenia šľahačky, kým nevznikne tuhý krém.
    • 2/3 šľahačky rozotrite na jednu polovicu koláča.
  6. Zostavenie koláča:
    • Druhú polovicu koláča položte na prvú, pričom jablkovou vrstvou smerujte nadol.
    • Boky a vrch koláča potrite zvyšnou šľahačkou.
    • Na vrch koláča nastrúhajte čokoládu.
  7. Chladenie:
    • Koláč nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny pred podávaním.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Ak chcete koláč ešte viac ozvláštniť, môžete do cesta pridať trochu rumu alebo vanilkového extraktu.
  • Ak nemáte radi vlašské orechy, môžete ich nahradiť inými orechmi, ako sú mandle alebo lieskové orechy.
  • Pred podávaním môžete koláč ozdobiť čerstvým ovocím, ako sú maliny alebo čučoriedky.

Najlepší jablkový koláč vôbec – Video recept:

Tento najlepší jablkový koláč vôbec je skutočným pokladom medzi receptami. S jeho bohatou chuťou a jednoduchou prípravou si určite získa vaše srdce. Neváhajte a vyskúšajte ho ešte dnes!

Súvisiace články:

Slávny nemecký jablkový koláč podľa babkinho receptu. Jednoduchý a chutný

Rýchly jablkový koláč so slivkami! Vezmite 2 jablká a pár sliviek a budete ohromení! Jednoduché a chutné

Neuveriteľne lahodný jablkový koláč! Všetko len zmiešam a dám do rúry! Jednoduché a chutné!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty