Hľadáte recept na ten najlepší a najjednoduchší čokoládový cheesecake, na ktorú nepotrebujete rúru? Práve ste ho našli! Tento krémový zázrak je tak jednoduchý, že ho zvládne každý, a taký lahodný, že sa stane hviezdou každej oslavy. Jednoducho dokonalosť!
Žiadne zložité postupy, len chrumkavý kakaový základ a zamatovo jemný krém. Ukážem vám, ako ho pripraviť dokonale hladký a krémový, aby sa vám vždy podaril.
Ako sa robí najlepší nepečený čokoládový cheesecake?
Z rozdrvených sušienok a masla utlačte korpus. Smotanový syr alebo mascarpone vyšľahajte s práškovým cukrom. Opatrne vmiešajte rozpustenú a vychladnutú horkú čokoládu. Krém natrite na korpus a nechajte v chladničke stuhnúť.
Základné informácie
- Čas prípravy: 15 minút + chladenie
- Čas varenia: 0 minút
- Počet porcií: 1 torta (forma 20-22 cm, cca 12 porcií)
- Náročnosť: Jednoduchá
- Kalorická hodnota: cca 380 kcal/porcia
- Trend: Nepečený dezert, Rýchly recept, Jednoduchý koláč
Potrebujeme
(Poznámka: Použijeme tortovú formu s priemerom 20-22 cm.)
Kakaový korpus
- 200 g maslových alebo kakaových sušienok
- 100 g rozpusteného masla
- 1 lyžica kakaa
Čokoládový krém
- 600 g smotanového syra (neochuteného, typ Philadelphia) alebo mascarpone
- 100 g práškového cukru (preosiateho)
- 200 g kvalitnej horkej čokolády (aspoň 50 %)
Na ozdobu
- hoblinky horkej čokolády
Postup prípravy
Príprava korpusu
- Pripravte si tortovú formu (s priemerom 20-22 cm), ktorej dno vysteľte papierom na pečenie.
- Sušienky rozmixujte alebo pomeľte na jemný prášok.
- V miske zmiešajte sušienkový prášok, preosiate kakao a rozpustené maslo. Vytvorte vlhkú, sypkú zmes pripomínajúcu mokrý piesok.
- Zmes rovnomerne utlačte na dno pripravenej formy. Pomôcť si môžete dnom pohára. Korpus dajte do chladničky, kým si pripravíte krém.
Príprava krému a kompletizácia
- Čokoládu si nalámte a rozpustite ju vo vodnom kúpeli alebo opatrne v mikrovlnke. Nechajte ju mierne vychladnúť, aby nebola horúca.
- Do veľkej misy dajte smotanový syr (alebo mascarpone) a preosiaty práškový cukor. Na stredných otáčkach krátko prešľahajte, len kým sa suroviny nespoja do hladkého krému.
- Do krému potom pomaly a za stáleho miešania stierkou vmiešajte mierne vychladnutú rozpustenú čokoládu.
- Hotový krém rovnomerne natrite na vychladený korpus a povrch uhlaďte.
- Cheesecake vložte do chladničky a nechajte ho tuhnúť aspoň 3 hodiny, ideálne však 5-6 hodín alebo cez noc.
- Pred podávaním opatrne odstráňte okraj tortovej formy a vrch ozdobte nastrúhanou čokoládou alebo kakaom.
Videorecept
Tipy
- Pre extra chrumkavý korpus môžete pridať do sušienok aj 2 lyžice nasekaných orechov.
- Smotanový syr a mascarpone pred šľahaním vyberte z chladničky asi 15 minút vopred, budú mať lepšiu konzistenciu.
- Na krájanie použite dlhý nôž namočený v horúcej vode pre dokonale čisté rezy.
Variácie
- Biela verzia: Použite maslové sušienky bez kakaa a bielu čokoládu do krému.
- Kávový nádych: Pridajte do rozpustenej čokolády lyžičku instantnej kávy.
- Ovocný vrch: Namiesto strúhanej čokolády ozdobte vrch čerstvými malinami alebo jahodami.
Tento cheesecake je dôkazom, že na dokonalý dezert nepotrebujete ani zapínať rúru. Prajeme sladký a jednoduchý pôžitok!
Recept vychádza z verzie od Ricette dolci, upravila ho redakcia Varíme s Láskou.