Search

Najlepší čokoládový cheesecake bez pečenia – super jednoduchý

nepečený čokoládový cheesecake
nepečený čokoládový cheesecake

Obsah receptu

Publikované: 2. augusta 2025, 14:40

Hľadáte recept na ten najlepší a najjednoduchší čokoládový cheesecake, na ktorú nepotrebujete rúru? Práve ste ho našli! Tento krémový zázrak je tak jednoduchý, že ho zvládne každý, a taký lahodný, že sa stane hviezdou každej oslavy. Jednoducho dokonalosť!

Žiadne zložité postupy, len chrumkavý kakaový základ a zamatovo jemný krém. Ukážem vám, ako ho pripraviť dokonale hladký a krémový, aby sa vám vždy podaril.

Ako sa robí najlepší nepečený čokoládový cheesecake?

Z rozdrvených sušienok a masla utlačte korpus. Smotanový syr alebo mascarpone vyšľahajte s práškovým cukrom. Opatrne vmiešajte rozpustenú a vychladnutú horkú čokoládu. Krém natrite na korpus a nechajte v chladničke stuhnúť.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 15 minút + chladenie
  • Čas varenia: 0 minút
  • Počet porcií: 1 torta (forma 20-22 cm, cca 12 porcií)
  • Náročnosť: Jednoduchá
  • Kalorická hodnota: cca 380 kcal/porcia
  • Trend: Nepečený dezert, Rýchly recept, Jednoduchý koláč

Potrebujeme

(Poznámka: Použijeme tortovú formu s priemerom 20-22 cm.)

Kakaový korpus

  • 200 g maslových alebo kakaových sušienok
  • 100 g rozpusteného masla
  • 1 lyžica kakaa

Čokoládový krém

  • 600 g smotanového syra (neochuteného, typ Philadelphia) alebo mascarpone
  • 100 g práškového cukru (preosiateho)
  • 200 g kvalitnej horkej čokolády (aspoň 50 %)

Na ozdobu

  • hoblinky horkej čokolády

Postup prípravy

Príprava korpusu

  1. Pripravte si tortovú formu (s priemerom 20-22 cm), ktorej dno vysteľte papierom na pečenie.
  2. Sušienky rozmixujte alebo pomeľte na jemný prášok.
  3. V miske zmiešajte sušienkový prášok, preosiate kakao a rozpustené maslo. Vytvorte vlhkú, sypkú zmes pripomínajúcu mokrý piesok.
  4. Zmes rovnomerne utlačte na dno pripravenej formy. Pomôcť si môžete dnom pohára. Korpus dajte do chladničky, kým si pripravíte krém.

Príprava krému a kompletizácia

  1. Čokoládu si nalámte a rozpustite ju vo vodnom kúpeli alebo opatrne v mikrovlnke. Nechajte ju mierne vychladnúť, aby nebola horúca.
  2. Do veľkej misy dajte smotanový syr (alebo mascarpone) a preosiaty práškový cukor. Na stredných otáčkach krátko prešľahajte, len kým sa suroviny nespoja do hladkého krému.
  3. Do krému potom pomaly a za stáleho miešania stierkou vmiešajte mierne vychladnutú rozpustenú čokoládu.
  4. Hotový krém rovnomerne natrite na vychladený korpus a povrch uhlaďte.
  5. Cheesecake vložte do chladničky a nechajte ho tuhnúť aspoň 3 hodiny, ideálne však 5-6 hodín alebo cez noc.
  6. Pred podávaním opatrne odstráňte okraj tortovej formy a vrch ozdobte nastrúhanou čokoládou alebo kakaom.

Videorecept

Tipy

  1. Pre extra chrumkavý korpus môžete pridať do sušienok aj 2 lyžice nasekaných orechov.
  2. Smotanový syr a mascarpone pred šľahaním vyberte z chladničky asi 15 minút vopred, budú mať lepšiu konzistenciu.
  3. Na krájanie použite dlhý nôž namočený v horúcej vode pre dokonale čisté rezy.

Variácie

  • Biela verzia: Použite maslové sušienky bez kakaa a bielu čokoládu do krému.
  • Kávový nádych: Pridajte do rozpustenej čokolády lyžičku instantnej kávy.
  • Ovocný vrch: Namiesto strúhanej čokolády ozdobte vrch čerstvými malinami alebo jahodami.

Tento cheesecake je dôkazom, že na dokonalý dezert nepotrebujete ani zapínať rúru. Prajeme sladký a jednoduchý pôžitok!

Recept vychádza z verzie od Ricette dolci, upravila ho redakcia Varíme s Láskou.

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty