Nadýchaný turecký chlieb hotový za 10 minút a bez použitia rúry!

turecký chlieb

Obsah receptu

Dnes máme pre vás niečo úplne špeciálne – recept na ultra nadýchaný turecký chlieb, ktorý si môžete pripraviť doslova za pár minút a to bez použitia rúry!

Tento chlieb je výborný ako samostatná pochúťka, ale môže poslúžiť aj ako skvelá náhrada bežného pečiva z obchodu.

Ingrediencie na nadýchaný turecký chlieb:

  • 150 gramov extra jemnej krupice
  • 420 gramov hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 20 gramov sušeného droždia
  • 340 mililitrov vody
  • 40 gramov masla
  • sezamové semienka

Príprava:

  1. V miske zmiešame krupicu a múku, pridáme soľ, droždie a vlažnú vodu. Ingrediencie premiešame rukou do homogénnej zmesi.
  2. Miesime kým zmes nezíska konzistenciu hladkého cesta.
  3. Misku s cestom prikryjeme potravinovou fóliou a necháme ho kysnúť hodinu.
  4. Po hodine cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  5. Cesto následne pomúčime a povaľkáme na pracovnej doske. Potom ho rozdelíme na dve rovnaké časti.
  6. Rozvaľkané cesto potom posypeme múkou a vykrojíme z neho placky pomocou okrúhlej formy.
  7. Vykrojené cesto prikryjeme utierkou a necháme ho odpočívať po dobu 5 minút.
  8. Na predhriatej suchej panvici opečieme placky na strednej teplote z oboch strán do zlatista.
  9. Roztopíme maslo, zmiešame ho so sezamovými semiačkami a touto zmesou potrieme placky.

Video recept:

Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála: Cooking with Roki

Image by Freepik

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty