Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany nielen na Veľkú noc: Skúste tieto, sú nenormálne dobré!

Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany
Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany

Obsah receptu

Hľadáte recept na mäkučké a chutné pagáčiky, ktoré si môžete vychutnať nielen na Veľkú noc? Vyskúšajte tento recept na mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany, ktoré sú nenormálne dobré!

Tieto pagáčiky sú jednoduché na prípravu a zvládne ich aj začínajúci kuchár. Sú vyrobené z kyslej smotany, masla, syra a múky a sú plné chuti. Môžete ich ozdobiť rôznymi semienkami podľa vašej chuti.

Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany

Ingrediencie:

  • 250 g Hera (maslo)
  • 250 g strúhaný tvrdý syr
  • 250 ml kyslá smotana
  • 2 vajcia
  • 500 g polohrubej múky
  • 2 balíčky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 vajce na potretie
  • Rôzne semienka na posypanie: rasca, sezam, ľan, slnečnica

Mäkkučké pagáčiky z kyslej smotany – Postup prípravy:

  1. V mise zmiešajte všetky suroviny (okrem semienok) na cesto.
  2. Cesto preložte na pomúčnenú pracovnú dosku a rozvaľkajte na hrúbku približne 1 cm.
  3. Vykrajujte pagáčiky pomocou klasického vykrajovátka alebo obyčajného skleneného pohára.
  4. Pagáčiky umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Potrite ich rozšľahaným vajíčkom a posypte semienkami alebo korením (rasca, ľan, sezam, slnečnica).
  6. Pečte 12 až 20 minút pri teplote 170 °C. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od rúry, preto sledujte pagáče, kým nezískajú zlatistú farbu.

Prajeme vám dobrú chuť!

Už sa vám zbiehajú slinky na tieto mäkučké a chutné pagáčiky? Neváhajte a vyskúšajte tento recept – je jednoduchý, rýchly a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Určite si ich zamilujete celá rodina!

Súvisiace články

Najlepšie krehké a chrumkavé OŠKVARKOVÉ PAGÁČIKY: Iné recepty už nepotrebujete!

Mäkkučké vysnívané pagáčiky podľa mojej mamy: Rýchle a neodoľatelné!

Fantastické domáce CUKETOVÉ PAGÁČE: Sú nesmierne chutné a pritom úplne jednoduché!


Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty