Search

Luxusný krémový cheesecake „Bueno“: Hit, ktorý u vás zmizne vždy ako prvý

Nepečený Kinder Bueno cheesecake
Nepečený Kinder Bueno cheesecake

Obsah receptu

Publikované: 10. novembra 2025, 04:44

Tento nepečený Kinder Bueno cheesecake je presne ten dezert, ktorý hľadáte. Ponúka fantastickú krémovú textúru a bohatú chuť dvoch druhov čokolády. Príprava je prekvapivo rýchla. Tento recept na nepečený Kinder Bueno cheesecake sa stane vaším favoritom.

Základom úspechu je kombinácia chrumkavého základu, jemnej tmavej a sladkej bielej vrstvy. Celé to zavŕši lahodná poleva. Pripravíte ho bez pečenia aj varenia. Zvládnete ho pripraviť, aj keď s pečením len začínate?

Ako správne pripraviť tento cheesecake?

Základom je použiť kvalitné suroviny izbovej teploty (najmä mascarpone). Roztopenú čokoládu nechajte vždy vychladnúť, aby sa krém pri miešaní nezrazil. Tuhnutie v chladničke neurýchľujte.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 25 min
  • Čas varenia/pečenia: 0 min (tuhnutie 6 hodín / ideálne cez noc)
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: Jednoduchá
  • Kalorická hodnota: cca 480 kcal/porcia
  • Trend: Rýchly

Potrebujeme

Základ

  • 150 g maslových sušienok (napr. Club, Bebe)
  • cca 50 ml mlieka (na namáčanie)

Na tmavý krém

  • 200 ml smotany na šľahanie (min. 33 %)
  • 250 g mascarpone (alebo jemný smotanový syr)
  • 40 g kryštálového cukru
  • 150 g tmavej čokolády (min. 50 %)

Na biely krém

  • 200 ml smotany na šľahanie (min. 33 %)
  • 250 g mascarpone (alebo jemný smotanový syr)
  • 40 g kryštálového cukru
  • 150 g bielej čokolády

Poleva

  • 200 g mliečnej čokolády
  • 100 ml mlieka

Na ozdobu

  • Biela čokoláda (na strúhanie)

Postup prípravy

  1. Pripravte si tortovú formu (ideálne priemer 24 cm) a dno vysteľte papierom na pečenie.
  2. Sušienky krátko namáčajte v mlieku. Rýchlo ich poukladajte na dno formy, aby vytvorili súvislú vrstvu.
  3. V miske vyšľahajte smotanu na šľahanie s cukrom do polotuha. Pridajte mascarpone (izbovej teploty) a krátko prešľahajte na hladký krém.
  4. Tmavú čokoládu nalámte a roztopte (v mikrovlnke alebo nad parou). Nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu. Až potom ju metličkou primiešajte do krému.
  5. Tmavý krém rovnomerne rozotrite na sušienkový základ vo forme.
  6. Pripravte biely krém. Postupujte rovnako ako v kroku 3: vyšľahajte smotanu s cukrom a prišľahajte mascarpone.
  7. Bielu čokoládu roztopte a nechajte úplne vychladnúť.
  8. Vychladnutú bielu čokoládu jemne vmiešajte do druhého krému.
  9. Biely krém navrstvite na tmavý krém a povrch pekne zarovnajte.
  10. Formu vložte do chladničky stuhnúť aspoň na 6 hodín, ideálne však cez noc.
  11. Pripravte polevu. V miske zohrejte mlieko (nemusí vrieť) a pridajte nalámanú mliečnu čokoládu. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí a nevznikne hladká poleva (ganache).
  12. Polevu nechajte mierne vychladnúť. Následne ju nalejte na stuhnutý cheesecake a zarovnajte.
  13. Na záver povrch posypte nahrubo nastrúhanou bielou čokoládou.
  14. Dezert vráťte do chladničky ešte aspoň na 30 minút, aby poleva stuhla.

Videorecept

Tipy na záver

  1. Aby sa krém nezrazil: Kľúčový krok je pridávať čokoládu do krému až vtedy, keď je vychladnutá na izbovú teplotu. Príliš teplá čokoláda by spôsobila zrazenie smotany a mascarpone.
  2. Základ: Namiesto namáčaných sušienok môžete použiť klasický drvený základ. Rozdrvte 200 g sušienok a zmiešajte ich s 80 g rozpusteného masla. Zmes utlačte na dno formy.

Jednoduché variácie

  • Ovocná verzia: Medzi tmavú a bielu vrstvu krému poukladajte čerstvé maliny alebo jahody.
  • Kakaový základ: Použite kakaové sušienky (napr. Oreo) pre tmavší a chuťovo výraznejší korpus.

Časté otázky (FAQ)

Ako dlho musí cheesecake tuhnúť? Minimum je 6 hodín, ale pre najlepší výsledok a pevný rez ho nechajte v chladničke cez noc.

Prečo sa mi krém zrazil? Pravdepodobne ste primiešali ešte príliš teplú roztopenú čokoládu do studeného krému z mascarpone a smotany.

Môžem použiť iný syr ako mascarpone? Áno, fungovať bude aj iný jemný, tučný smotanový syr (typ Philadelphia), ale mascarpone zaručí najkrémovejšiu textúru.


Cheesecake krájajte nožom namočeným v horúcej vode, dosiahnete tak čisté rezy. Dezert skladujte výhradne v chladničke, kde vydrží čerstvý približne 3 až 4 dni.

Recept vychádza z verzie z youtube kanála CHEF MLADEN, upravila a osobne ho otestovala redakcia Varíme s Láskou.

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty