Tento nepečený Kinder Bueno cheesecake je presne ten dezert, ktorý hľadáte. Ponúka fantastickú krémovú textúru a bohatú chuť dvoch druhov čokolády. Príprava je prekvapivo rýchla. Tento recept na nepečený Kinder Bueno cheesecake sa stane vaším favoritom.
Základom úspechu je kombinácia chrumkavého základu, jemnej tmavej a sladkej bielej vrstvy. Celé to zavŕši lahodná poleva. Pripravíte ho bez pečenia aj varenia. Zvládnete ho pripraviť, aj keď s pečením len začínate?
Ako správne pripraviť tento cheesecake?
Základom je použiť kvalitné suroviny izbovej teploty (najmä mascarpone). Roztopenú čokoládu nechajte vždy vychladnúť, aby sa krém pri miešaní nezrazil. Tuhnutie v chladničke neurýchľujte.
Základné informácie
- Čas prípravy: 25 min
- Čas varenia/pečenia: 0 min (tuhnutie 6 hodín / ideálne cez noc)
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: Jednoduchá
- Kalorická hodnota: cca 480 kcal/porcia
- Trend: Rýchly
Potrebujeme
Základ
- 150 g maslových sušienok (napr. Club, Bebe)
- cca 50 ml mlieka (na namáčanie)
Na tmavý krém
- 200 ml smotany na šľahanie (min. 33 %)
- 250 g mascarpone (alebo jemný smotanový syr)
- 40 g kryštálového cukru
- 150 g tmavej čokolády (min. 50 %)
Na biely krém
- 200 ml smotany na šľahanie (min. 33 %)
- 250 g mascarpone (alebo jemný smotanový syr)
- 40 g kryštálového cukru
- 150 g bielej čokolády
Poleva
- 200 g mliečnej čokolády
- 100 ml mlieka
Na ozdobu
- Biela čokoláda (na strúhanie)
Postup prípravy
- Pripravte si tortovú formu (ideálne priemer 24 cm) a dno vysteľte papierom na pečenie.
- Sušienky krátko namáčajte v mlieku. Rýchlo ich poukladajte na dno formy, aby vytvorili súvislú vrstvu.
- V miske vyšľahajte smotanu na šľahanie s cukrom do polotuha. Pridajte mascarpone (izbovej teploty) a krátko prešľahajte na hladký krém.
- Tmavú čokoládu nalámte a roztopte (v mikrovlnke alebo nad parou). Nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu. Až potom ju metličkou primiešajte do krému.
- Tmavý krém rovnomerne rozotrite na sušienkový základ vo forme.
- Pripravte biely krém. Postupujte rovnako ako v kroku 3: vyšľahajte smotanu s cukrom a prišľahajte mascarpone.
- Bielu čokoládu roztopte a nechajte úplne vychladnúť.
- Vychladnutú bielu čokoládu jemne vmiešajte do druhého krému.
- Biely krém navrstvite na tmavý krém a povrch pekne zarovnajte.
- Formu vložte do chladničky stuhnúť aspoň na 6 hodín, ideálne však cez noc.
- Pripravte polevu. V miske zohrejte mlieko (nemusí vrieť) a pridajte nalámanú mliečnu čokoládu. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí a nevznikne hladká poleva (ganache).
- Polevu nechajte mierne vychladnúť. Následne ju nalejte na stuhnutý cheesecake a zarovnajte.
- Na záver povrch posypte nahrubo nastrúhanou bielou čokoládou.
- Dezert vráťte do chladničky ešte aspoň na 30 minút, aby poleva stuhla.
Videorecept
Tipy na záver
- Aby sa krém nezrazil: Kľúčový krok je pridávať čokoládu do krému až vtedy, keď je vychladnutá na izbovú teplotu. Príliš teplá čokoláda by spôsobila zrazenie smotany a mascarpone.
- Základ: Namiesto namáčaných sušienok môžete použiť klasický drvený základ. Rozdrvte 200 g sušienok a zmiešajte ich s 80 g rozpusteného masla. Zmes utlačte na dno formy.
Jednoduché variácie
- Ovocná verzia: Medzi tmavú a bielu vrstvu krému poukladajte čerstvé maliny alebo jahody.
- Kakaový základ: Použite kakaové sušienky (napr. Oreo) pre tmavší a chuťovo výraznejší korpus.
Časté otázky (FAQ)
Ako dlho musí cheesecake tuhnúť? Minimum je 6 hodín, ale pre najlepší výsledok a pevný rez ho nechajte v chladničke cez noc.
Prečo sa mi krém zrazil? Pravdepodobne ste primiešali ešte príliš teplú roztopenú čokoládu do studeného krému z mascarpone a smotany.
Môžem použiť iný syr ako mascarpone? Áno, fungovať bude aj iný jemný, tučný smotanový syr (typ Philadelphia), ale mascarpone zaručí najkrémovejšiu textúru.
Cheesecake krájajte nožom namočeným v horúcej vode, dosiahnete tak čisté rezy. Dezert skladujte výhradne v chladničke, kde vydrží čerstvý približne 3 až 4 dni.
Recept vychádza z verzie z youtube kanála CHEF MLADEN, upravila a osobne ho otestovala redakcia Varíme s Láskou.
