Tento nepečený Kinder Bueno cheesecake je presne ten dezert, ktorý hľadáte. Ponúka fantastickú krémovú textúru a bohatú chuť dvoch druhov čokolády. Príprava je prekvapivo rýchla. Tento recept na nepečený Kinder Bueno cheesecake sa stane vaším favoritom.
1. Pripravte si tortovú formu (ideálne priemer 24 cm) a dno vysteľte papierom na pečenie.
2. Sušienky krátko namáčajte v mlieku. Rýchlo ich poukladajte na dno formy, aby vytvorili súvislú vrstvu.
3. V miske vyšľahajte smotanu na šľahanie s cukrom do polotuha. Pridajte mascarpone (izbovej teploty) a krátko prešľahajte na hladký krém.
4. Tmavú čokoládu nalámte a roztopte (v mikrovlnke alebo nad parou). Nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu. Až potom ju metličkou primiešajte do krému.
5. Tmavý krém rovnomerne rozotrite na sušienkový základ vo forme.
6. Pripravte biely krém. Postupujte rovnako ako v kroku 3: vyšľahajte smotanu s cukrom a prišľahajte mascarpone.
7. Bielu čokoládu roztopte a nechajte úplne vychladnúť.
8. Vychladnutú bielu čokoládu jemne vmiešajte do druhého krému.
9. Biely krém navrstvite na tmavý krém a povrch pekne zarovnajte.
10. Formu vložte do chladničky stuhnúť aspoň na 6 hodín, ideálne však cez noc.
11. Pripravte polevu. V miske zohrejte mlieko (nemusí vrieť) a pridajte nalámanú mliečnu čokoládu. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí a nevznikne hladká poleva (ganache).
12. Polevu nechajte mierne vychladnúť. Následne ju nalejte na stuhnutý cheesecake a zarovnajte.
13. Na záver povrch posypte nahrubo nastrúhanou bielou čokoládou.
14. Dezert vráťte do chladničky ešte aspoň na 30 minút, aby poleva stuhla.
Poznámky
1. Aby sa krém nezrazil: Kľúčový krok je pridávať čokoládu do krému až vtedy, keď je vychladnutá na izbovú teplotu. Príliš teplá čokoláda by spôsobila zrazenie smotany a mascarpone.2. Základ: Namiesto namáčaných sušienok môžete použiť klasický drvený základ. Rozdrvte 200 g sušienok a zmiešajte ich s 80 g rozpusteného masla. Zmes utlačte na dno formy.Variácia - Ovocná verzia: Medzi tmavú a bielu vrstvu krému poukladajte čerstvé maliny alebo jahody.Variácia - Kakaový základ: Použite kakaové sušienky (napr. Oreo) pre tmavší a chuťovo výraznejší korpus.