Search

Krémové gnocchi s hubami – jednoduchý recept, ktorý musíte skúsiť

krémové gnocchi s hubami
krémové gnocchi s hubami

Obsah receptu

Publikované: 25. júla 2025, 07:00

Hľadáte recept na naozaj krémové gnocchi s hubami, ktorý zvládnete do 20 minút? Tak ste ho práve našli. Táto jednoduchá smotanová omáčka s hubami premení obyčajné gnocchi na luxusnú večeru. Je to môj tajný tip na rýchle a pôsobivé jedlo!

Finta pre dokonalú chuť? Gnocchi najskôr krátko uvaríme a potom opečieme na panvici dozlatista. Získajú tak neodolateľnú chrumkavú kôrku a vnútri zostanú krásne mäkké. Poďme na to!

Ako urobiť najlepšie krémové gnocchi s hubami?

Gnocchi uvarte podľa návodu. Na panvici orestujte cibuľu a huby, zalejte smotanou a mliekom, dochuťte a krátko povarte. Nakoniec pridajte uvarené gnocchi a všetko spolu premiešajte. Podávajte ihneď.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 5 minút
  • Čas varenia: 15 minút
  • Počet porcií: 2-3 porcie
  • Náročnosť: Jednoduchá
  • Kalorická hodnota: cca 550 kcal/porcia
  • Trend: Rýchla večera, Bezmäsité jedlo

Potrebujeme

  • 500 g zemiakových gnocchi
  • 250 g čerstvých húb (napr. šampiňóny, kuriatka)
  • 200 ml smotany na varenie (aspoň 12 %)
  • 300 ml mlieka
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 PL rastlinného oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • čerstvá jarná cibuľka alebo petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy

Príprava gnocchi a omáčky

  1. Najprv si uvarte gnocchi. Vhoďte ich do vriacej osolenej vody a varte podľa návodu na obale, zvyčajne kým nevyplávajú na povrch (cca 2-3 minúty).
  2. Medzitým si na väčšej panvici na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita.
  3. Pridajte na plátky nakrájané a očistené huby a restujte ďalšie 3-4 minúty, kým sa z nich neodparí voda a nechytia zlatistú farbu.
  4. Uvarené gnocchi sceďte a pridajte ich na panvicu k hubám. Krátko ich spolu opečte (asi 2 minúty), aby získali jemne chrumkavý povrch.

Kompletizácia jedla

  1. Stiahnite plameň a všetko zalejte zmesou smotany a mlieka.
  2. Omáčku dochuťte soľou, čerstvo mletým korením a nechajte ju 2-3 minúty jemne prebublávať, kým sa chute nespoja a omáčka jemne nezhustne.
  3. Hotové krémové gnocchi odstavte z tepla a ihneď podávajte.
  4. Na tanieri dozdobte nasekanou jarnou cibuľkou alebo čerstvou petržlenovou vňaťou.

Videorecept

Tipy

  1. Pre výraznejšiu chuť pridajte k hubám prelisovaný strúčik cesnaku.
  2. Omáčku môžete zjemniť lyžicou strúhaného parmezánu, ktorý ju aj zahustí.
  3. Ak máte radi bylinky, skvele sa hodí aj čerstvý tymian alebo rozmarín.

Variácie

  • Mäsová verzia: Pridajte k hubám na kocky nakrájané kuracie prsia alebo slaninku.
  • Vegan alternatíva: Použite vegánske gnocchi, rastlinnú smotanu a ovsené mlieko.
  • Syrový twist: Na záver vmiešajte do omáčky hrsť syra s modrou plesňou.

Toto jedlo je dôkazom, že aj za pár minút sa dá vykúzliť niečo úžasné. Dobrú chuť!

Recept vychádza z verzie od Tak chutné!, upravila ho redakcia Varíme s Láskou.

OHODNOŤTE RECEPT

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty