Hľadáte recept na naozaj krémové gnocchi s hubami, ktorý zvládnete do 20 minút? Tak ste ho práve našli. Táto jednoduchá smotanová omáčka s hubami premení obyčajné gnocchi na luxusnú večeru. Je to môj tajný tip na rýchle a pôsobivé jedlo!
čerstvá jarná cibuľka alebo petržlenová vňať na ozdobu
Pokyny
Príprava gnocchi a omáčky:
1. Najprv si uvarte gnocchi. Vhoďte ich do vriacej osolenej vody a varte podľa návodu na obale, zvyčajne kým nevyplávajú na povrch (cca 2-3 minúty).
2. Medzitým si na väčšej panvici na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita.
3. Pridajte na plátky nakrájané a očistené huby a restujte ďalšie 3-4 minúty, kým sa z nich neodparí voda a nechytia zlatistú farbu.
4. Uvarené gnocchi sceďte a pridajte ich na panvicu k hubám. Krátko ich spolu opečte (asi 2 minúty), aby získali jemne chrumkavý povrch.
Kompletizácia jedla:
5. Stiahnite plameň a všetko zalejte zmesou smotany a mlieka.
6. Omáčku dochuťte soľou, čerstvo mletým korením a nechajte ju 2-3 minúty jemne prebublávať, kým sa chute nespoja a omáčka jemne nezhustne.
7. Hotové krémové gnocchi odstavte z tepla a ihneď podávajte.
8. Na tanieri dozdobte nasekanou jarnou cibuľkou alebo čerstvou petržlenovou vňaťou.
Poznámky
1. Pre výraznejšiu chuť pridajte k hubám prelisovaný strúčik cesnaku.n2. Omáčku môžete zjemniť lyžicou strúhaného parmezánu, ktorý ju aj zahustí.n3. Ak máte radi bylinky, skvele sa hodí aj čerstvý tymian alebo rozmarín.nVariácie:nMäsová verzia: Pridajte k hubám na kocky nakrájané kuracie prsia alebo slaninku.nVegan alternatíva: Použite vegánske gnocchi, rastlinnú smotanu a ovsené mlieko.nSyrový twist: Na záver vmiešajte do omáčky hrsť syra s modrou plesňou.