Krémeš Vtáčie mlieko: Dezert, ktorý zbožňujú malí aj veľkí!

vtáčie mlieko

Obsah receptu

Nie len, že táto skvelá maškrta Krémeš Vtáčie mlieko skvele chutí, ale tiež bude zaručene veľkým hitom medzi deťmi. Prichystajte sa na úplne jednoduchú prípravu a úžasnú chuťovú zážitkovú jazdu!

Tento jedinečný recept sme získali od Tünde Szabó na jej Facebookovej stránke.

Na krémeš Vtáčie mlieko potrebujeme:

Pre základné cesto:

  • 8 bielkov
  • 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru
  • 8 polievkových lyžíc hladkej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva

Krém:

  • 1 balenie masla
  • 150 g práškového cukru
  • 8 žĺtkov
  • 5 polievkových lyžíc hladkej múky
  • 2 balenie vanilkového cukru
  • 400 ml mlieka

Pre vrch:

  • 400 ml smotany na šľahanie + 2 stužovače
  • voliteľné: kakao
  • plech o rozmeroch 31 x 21 cm

Postup:

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do pevného snehu.
  2. Manuálne do snehu primiešame (preosiatu) múku a prášok do pečiva.
  3. Túto zmes rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Maslo a cukor našľaháme do peny.
  5. V hrnci zohrejeme 300 ml mlieka.
  6. V zostávajúcom mlieku rozmiešame žĺtky a múku.
  7. Túto zmes potom vmiešame do mlieka v hrnci a uvaríme hustý puding.
  8. Puding necháme vychladnúť a následne do neho vmiešame našľahané maslo.
  9. Krém natrieme na upečené cesto.
  10. Na krém našľaháme šľahačku a prípadne posypeme preosiatym kakaom.
  11. Krémeš servírujeme vychladený. Dobrú chuť!

Tento nadýchaný dezert je skutočne výnimočný a jeho príprava je jednoduchá. Je ideálny pre všetky príležitosti, či už hľadáte niečo špeciálne pre rodinnú oslavu, alebo chcete len prekvapiť svojich blízkych niečím novým. Krémeš Vtáčie mlieko je dezert, ktorý si zamilujú všetci – od najmenších po najväčších. Pripravte sa na sladké potešenie, ktoré vám prinesie tento skvost medzi dezertmi!

Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z Facebooku Szabó Tünde

Image by KamranAydinov on Freepik

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty