Hľadáte dokonalý dezert, ktorý ohromí vašich hostí? Vyskúšajte tento neodolateľný kakaový dezert s kokosovými guľkami a lahodným čokoládovým krémom. Kombinácia chutí a textúr vás zavedie do dezertového neba.
Tento recept na kakaový dezert s kokosovými guľkami a čokoládovým krémom je jednoduchý na prípravu a zaručene sa stane vaším obľúbeným. S naším podrobným návodom a tipmi zvládnete tento dezert ako profesionál.
Kakaový dezert s kokosovými guľkami
Ingrediencie:
Cesto:
- 200 g masla
- 150 g cukru
- 3 vajcia + 1 bielok
- 150 g kyslej smotany
- 2 polievkové lyžice mlieka
- 300 g hladkej múky
- 12 g prášku do pečiva
- 2 lyžice kakaa
Kokosová guľa:
- 200 g tvarohu
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 žĺtok
- 100 g strúhaného kokosu
- 4 ml vanilkového extraktu
Krém:
- 200 ml smotany 33 %
- 200 ml crème fraîche
- 1 lyžica práškového cukru
Ozdobenie:
- 50 g čokolády
- Priemer formy: 25 cm x 17 cm
Postup prípravy:
Tvarohové guľky:
- Tvaroh, strúhaný kokos, práškový cukor, žĺtok a vanilkový extrakt zmiešame a tvarujeme guľky.
- Dáme na 10 minút do mrazničky.
Cesto:
3. Maslo s cukrom začneme miešať a postupne pridávame celé vajcia a jeden bielok.
- Pridáme kyslú smotanu.
- Do preosiatej múky pridáme prášok do pečiva a dôkladne vymiešame.
- Cesto rozdelíme na dve časti.
- Do jednej pridáme kakao a mlieko a premiešame.
Pečenie:
7. Do pripravenej formy vyloženej papierom na pečenie navrstvíme cesto bez kakaa a naň navrstvíme rovnomerne tmavé cesto.
- Z mrazničky vyberieme guľky a povtláčame do cesta.
- Dáme do predhriatej rúry piecť pri 180 stupňoch na 40 minút.
- Necháme vychladnúť ďalších 40 minút.
Krém:
11. Smotanu, crème fraîche a práškový cukor vymiešame.
- Hotový krém natrieme na upečený korpus.
Ozdobenie: 13. Ozdobíme strúhanou čokoládou.
Tipy:
- Pre intenzívnejšiu chuť kakaa použite kvalitné kakao s vysokým obsahom kakaa.
- Ak nemáte radi tvaroh, môžete ho nahradiť mascarpone alebo ricottou.
- Krém môžete dochutiť rumom, vanilkou alebo iným obľúbeným extraktom.
Kakaový dezert s kokosovými guľkami – Video recept:
Tento kakaový dezert s kokosovými guľkami a čokoládovým krémom je dokonalým spojením chutí a textúr. Je ideálny pre každú príležitosť, či už oslavujete narodeniny, sviatky alebo si len chcete dopriať niečo sladké.
Súvisiace články:
Famózna torta z čierneho lesa s granátovým jablkom a čokoládovou polevou
Rýchly čokoládový dezert bez cukru: Zmiešaj jogurt s čokoládou a výsledok ťa prekvapí!
Miškin obľúbený čokoládový koláč bez múky: Žiadna rúra a hotový do 30 minút!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte