Search

Jahodový koláč s krémom a želé: Osviežujúca chuť jari na vašom stole

Jahodový koláč s krémom a želé
Jahodový koláč s krémom a želé

Obsah receptu

Snívate o dokonalom dezerte, ktorý v sebe nesie sviežosť a sladkosť jari? Tento jahodový koláč s nadýchaným krémom a lahodným želé je presne to, čo hľadáte. S naším jednoduchým receptom si ho pripravíte aj vy a očaríte všetkých pri stole.

Jahodový koláč je neodmysliteľnou súčasťou jarného a letného obdobia. V tomto recepte sme spojili nadýchané cesto s voňavými jahodami, jemným krémom a osviežujúcim želé, aby sme vám priniesli dokonalý chuťový zážitok. Nech sa páči, vyskúšajte náš recept a vychutnajte si tento lahodný dezert.

Jahodový koláč s krémom a želé

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 2 vajcia
  • Štipka soli
  • 100 g (1/2 šálky) cukru
  • 70 g (1/3 šálky) oleja
  • 50 ml (1/5 šálky) mlieka
  • 80 g (1/2 šálky) polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 40 g (1/3 šálky) strúhaného kokosu
  • Pekáč 18×28 cm

Džem:

  • 600 g (4 šálky) jahôd
  • 100 g (1/2 šálky) cukru
  • 100 ml (2/5 šálky) vody
  • 20 g (2 polievkové lyžice) kukuričného škrobu
  • 50 ml (1/5 šálky) vody
  • 9 g (3 lyžičky) želatíny
  • 60 ml (4 polievkové lyžice) vody

Na krém:

  • 300 g (1,3 šálky) smotanového syra
  • 50 g (1/4 šálky) cukru
  • 200 ml (1 šálka) smotany (33% tuku)
  • 100 g bielej čokolády

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
    • V miske vyšľahajte 2 vajcia so štipkou soli a 100 g cukru, kým zmes nezosvetlí a nezhustne.
    • Pridajte 70 g rastlinného oleja a 50 ml mlieka a dobre premiešajte.
    • Postupne pridávajte 80 g múky zmiešanej s 1 lyžičkou prášku do pečiva a dôkladne premiešajte.
    • Nakoniec pridajte 40 g strúhaného kokosu a opäť premiešajte.
    • Pekáč s rozmermi 18×28 cm vyložte papierom na pečenie a nalejte doň cesto.
    • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút, kým nie je cesto upečené a zlatohnedé.
  2. Príprava džemu:
    • Jahody očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
    • V hrnci zmiešajte jahody, 100 g cukru a 100 ml vody a priveďte k varu.
    • V miske zmiešajte 20 g kukuričného škrobu s 50 ml vody, aby sa rozpustil, a pridajte k vriacim jahodám. Dôkladne premiešajte.
    • Zmiešajte 9 g želatíny so 60 ml vody a nechajte 5 minút napučať, potom pridajte k jahodovému džemu a dobre premiešajte.
    • Nechajte vychladnúť a odležať v chladničke na 30 minút.
  3. Krém:
    • V miske vyšľahajte 300 g smotanového syra s 50 g cukru a 200 ml smotany (33% tuku) kým zmes nie je hladká.
    • Jemne premiešajte, aby vznikol hladký krém.
  4. Dokončenie koláča:
    • Na vychladnutý koláč naneste vrstvu jahodového džemu a nechajte stuhnúť.
    • Na jahodový džem naneste krémovú vrstvu a uhlaďte povrch.
    • Biela čokoláda: Nastrúhajte bielu čokoládu na vrch koláča.
    • Koláč nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 4 hodiny pred podávaním.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Použite čerstvé, zrelé jahody pre najintenzívnejšiu chuť.
  • Experimentujte s rôznymi druhmi ovocia, ako sú maliny, čučoriedky alebo černice.
  • Ak nemáte k dispozícii želatínu, môžete ju nahradiť agarom.
  • Pre ešte viac čokoládovej chuti pridajte do krému pár kvapiek čokoládového extraktu.
  • Ak chcete koláč ozdobiť, môžete použiť čerstvé jahody, lístky mäty alebo hoblinky bielej čokolády.

Jahodový koláč s krémom a želéVideo recept:

Jahodový koláč s krémom a želé je dokonalým dezertom pre každú príležitosť. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to. Nechajte sa uniesť vôňou a chuťou čerstvých jahôd a doprajte si sladké potešenie.

Súvisiace články:

Najjednoduchší jahodový koláč: Tento rýchly koláčik vás poteší zakaždým

Sladké jahody po celý rok: Jednoduchý recept na zaváranie jahôd bez varenia

Mega jemný jahodový koláč s nadýchaným vanilkovým krémom bez želatíny


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Leckeres und einfaches Essen

Google Správy: Daj nám ⭐
 

Podobné recepty