Hľadáte recept na tie najjemnejšie domáce rožteky? Predstavujeme vám hrnčekový recept, ktorý vás zaručene očarí. Tieto rožteky sú tak mäkké, že pripomínajú bavlnku.
Domáce pečivo má vždy neopakovateľnú chuť a vôňu. A čo keď vám poviem, že existuje recept na rožteky, ktoré sú tak jemné, že sa vám roztopia v ústach? Predstavujeme vám krok za krokom, ako si pripraviť tieto vynikajúce rožteky.
Ingrediencie pre najjemnejšie domáce rožteky
- 2 hrnčeky mlieka
- ¾ hrnčeka oleja (180 ml)
- 2 bielky
- 1 polievkovú lyžicu kryštálového cukru
- 1 balenie sušeného droždia
- 900 g hladkej múky
- 1 čajovú lyžičku soli
- 2 žĺtky na potretie
- Náplň: podľa chuti (tvaroh, lekvár, mak)
1 hrnček = 200 ml
Postup prípravy
- Do misky nalejte mlieko, pridajte olej, cukor, bielky a droždie. Dôkladne premiešajte.
- Postupne pridávajte preosiatu múku – najskôr polovicu, premiešajte, a potom druhú polovicu.
- Zmes spracujte do jednotného cesta.
- Cesto preložte na pomúčenú pracovnú dosku a dôkladne ho premiesite.
- Vytvarujte jednotný bochník a nechajte ho na teplom mieste vykysnúť.
- Po vykysnutí cesto rozdeľte a pridajte náplň podľa vlastnej chuti.
- Z cesta a náplne vytvarujte rožteky.
- Pečte v predhriatej rúre pri teplote 190 stupňov, približne 15 minút, alebo kým rožteky nezískajú zlatistú farbu.
Tipy a triky
Aby boli vaše rožteky naozaj dokonalé, odporúčame použiť kvalitné suroviny. Môžete experimentovať s rôznymi náplňami a vytvoriť tak svoju vlastnú verziu týchto skvelých rožtokov.
Najjemnejšie domáce rožteky – Video recept
Najjemnejšie domáce rožteky sú ideálnym doplnkom k raňajkám, olovrantu alebo večeri. S týmto receptom ich pripravíte rýchlo a jednoducho. Prajeme vám dobrú chuť!
Súviace články
Linecké rožteky z jogurtového cesta: Rozplývajú sa v ústach a sú BEZ vajec!
SUPER jemné maslové rožteky z bieleho jogurtu: Extrémne jednoduché a chutné!
Vynikajúce sladké rožteky s náplňou: Z jedného vajíčka mi vyšli 2 plné plechy!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Uradi Sama- Ideje za kreativce