Osviežujúci gruzínsky šalát z uhoriek a paradajok s lahodným orechovým dresingom. Ideálna letná pochúťka, ktorú si zamilujete.
Hľadáte nový a zaujímavý recept na šalát? Vyskúšajte tento gruzínsky šalát z uhoriek a paradajok s originálnym orechovým dresingom. Kombinácia chutí vás prekvapí a osloví. Šalát je svieži, výživný a jednoduchý na prípravu. Skvelá voľba na obed, večeru alebo ako príloha ku grilovanému mäsu.
Ingrediencie:
- Paradajky: 600 g
- Uhorky: 260 g
- Červená cibuľa: 80 g
- Čili paprička (čerstvá): podľa chuti
- Bazalka (čerstvá): 1 PL
- Petržlenová vňať (čerstvá): 2 PL
- Zelená cibuľka: 2 PL
Orechový dresing:
- Vlašské orechy: 100 g
- Paradajky: 150 g
- Cesnak: 2 strúčiky
- Olivový olej: 2 PL
- Vínny ocot: 2 lyžičky
- Koriander (čerstvý): 2 PL
- Bazalka (čerstvá): 1 PL
- Koriander (mletý): 1 lyžička
- Soľ: podľa chuti
Postup prípravy:
Postup
- Príprava zeleniny
- Paradajky a uhorky nakrájajte na väčšie kúsky.
- Červenú cibuľu na polkruhy.
- Čili papričku, petržlen, bazalku a zelenú cibuľku nadrobno.
- Orechový dresing
- V mixéri rozmixujte: orechy, paradajky, cesnak, ocot, olej, soľ, čili, mletý koriander, čerstvý koriander a bazalku.
- Mixujte do hladka.
- Zmiešanie šalátu
- V mise spojte všetku nakrájanú zeleninu.
- Pridajte dresing a dôkladne premiešajte.
- Podávajte ihneď s čerstvým pečivom.
Tipy:
- Čili môžete nahradiť jalapeño alebo serrano papričkou.
- Červenú cibuľu možno nahradiť žltou, bielou alebo šalotkou.
- Vlašské orechy nahradia aj pekanové, mandle či arašidy.
- Pre výraznejšiu orechovú chuť orechy krátko opečte nasucho.
- Vínny ocot môžete zameniť za jablčný alebo ryžový.
Video recept:
Gruzínsky šalát z uhoriek a paradajok je skvelou voľbou pre teplé letné dni. Je svieži, chutný a jednoduchý na prípravu. Určite ho vyskúšajte!
Vyskúšajte aj:
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Always Yummy!