Hľadáte rýchly a chutný recept na večeru? Vyskúšajte náš fantastický maďarský kurací guláš! Je hotový za 20 minút a je plný lahodných chutí.
Už žiadne trávenie hodín v kuchyni! Tento kurací guláš je pripravený za chvíľku a zaručene uspokojí vaše chuťové poháriky.
Maďarský kurací guláš
Ingrediencie:
- 800 g kuracích stehien
- 4 PL oleja
- 1/3 lyžičky soli
- 1/3 lyžičky čierneho korenia
- 1/3 lyžičky čili
- 1/2 lyžičky koriandra
- 1 lyžička papriky
- 400 g šampiňónov
- 2 papriky
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g paradajkovej pasty
- 3/4 lyžičky soli
- Petržlenová vňať na posypanie
Postup prípravy:
- Kuracie stehná očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Ochutíme zmesou oleja, soli, čierneho korenia, čili, koriandra a papriky. Nechajte odstáť 30 minút.
- Na panvici na stredne vysokej teplote opečieme kuracie stehná z každej strany približne 7 minút.
- Pridáme nakrájaný cesnak a cibuľu, smažíme 5 minút, kým zmes nezačne krásne voňať.
- Pridáme nakrájanú papriku, dusíme 6 minút, následne pridáme huby a varíme ďalších 9 minút.
- Do zmesi vmiešame paradajkovú pastu a soľ, varíme ďalších 6 minút.
- Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.
Maďarský kurací guláš – Video recept:
Tento recept na kurací guláš je perfektný pre tých, ktorí chcú rýchle a chutné jedlo. Je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár.