Search

Fantastické nepečené arašidové kocky s karamelom a čokoládou

nepečené arašidové kocky
nepečené arašidové kocky

Obsah receptu

Publikované: 8. augusta 2025, 20:50

Hľadáte bleskový dezert bez pečenia? Tieto nepečené arašidové kocky sú hotové raz-dva a chutia božsky. Milujem tento recept pre jeho jednoduchosť. Pripravte si fantastické nepečené arašidové kocky a prekvapte návštevu.

Tajomstvo sa skrýva v domácom karameli, ktorý spája chrumkavé arašidy s jemným maslom. Tento rýchly recept šetrí váš čas v kuchyni. Trúfnete si ho vyskúšať ešte dnes?

Ako správne pripraviť nepečené arašidové kocky?

Najprv si pripravte karamelový základ z cukru, vody a smotany. Potom doň vmiešajte arašidy. Zmes natlačte na plech, nechajte stuhnúť a na záver polejte čokoládou. Takto vzniknú dokonalé nepečené arašidové kocky.

Základné informácie

  • Čas prípravy: 15 min
  • Čas varenia: 12 min
  • Počet porcií: cca 20 kociek
  • Náročnosť: Jednoduchá
  • Kalorická hodnota: cca 280 kcal/kocka
  • Trend: Rýchly recept

Potrebujeme

Základ

  • 160 g kryštálového cukru
  • Trochu vody (80 ml)
  • 200 ml smotany na šľahanie (min. 33 %)
  • Maslo (60 g)
  • A hlavne 400 g pražených nesolených arašidov

Poleva

  • 200 g kvalitnej mliečnej čokolády
  • Kúsok horkej čokolády na zdobenie (voliteľné)

Postup prípravy

  1. Do panvice dajte vodu s cukrom. Zmes následne priveďte k varu.
  2. Varte približne 4 minúty, kým cukor pekne neskaramelizuje do zlatista.
  3. Potom opatrne prilejte smotanu na šľahanie a dôkladne miešajte.
  4. Pokračujte vo varení ďalších 5–7 minút. Zmes by mala viditeľne zhnednúť a zhustnúť.
  5. Odstavte panvicu z platne. Ihneď vmiešajte maslo, kým sa úplne nerozpustí.
  6. Následne pridajte pražené arašidy a všetko spolu poriadne premiešajte.
  7. Hotovú zmes rovnomerne rozotrite na menší plech vystlaný papierom na pečenie.
  8. Vložte plech do chladničky. Nechajte základ stuhnúť aspoň 1 hodinu.
  9. Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustite mliečnu čokoládu na polevu.
  10. Polejte ňou vychladnutý arašidový základ a pekne uhlaďte povrch.
  11. Nechajte čokoládu schnúť približne 30 minút v chlade.
  12. Nakoniec nakrájajte dezert na úhľadné kocky a môžete podávať.

Videorecept

Tipy

  1. Pre slaný karamel pridajte do zmesi štipku hrubozrnnej soli.
  2. Zvyšky horkej čokolády rozpustite a ozdobte povrch kociek.
  3. Krájajte dezert nožom namočeným v horúcej vode pre čisté rezy.

Variácie

  • Biela čokoláda: Namiesto mliečnej čokolády použite na polevu vašu obľúbenú bielu.
  • Vegan verzia: Nahraďte maslo kokosovým olejom a smotanu vegánskou alternatívou.

Časté otázky

Ako dlho vydržia kocky v chladničke? Vzduchotesne uzavreté v chladničke vydržia približne týždeň. Najlepšie sú však úplne čerstvé.

Cukor sa mi pri pridaní smotany zrazil. Čo s tým? To je úplne v poriadku. Pokračujte v zahrievaní a miešaní, karamel sa opäť pekne rozpustí.

Odporúčané recepty

Záver

Výsledkom sú návykovo dobré kocky. Servírujte ich v papierových košíčkoch ku kvalitnej káve.

Recept vychádza z verzie Jednoduché a vynikajúce, upravila ho redakcia Varíme s Láskou.

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty