Ochutnajte slávny nepečený dezert BANATOFEE plný banánov a karamelu! Tento lahodný dezert je tak skvelý, že ho zamilujete hneď na prvý pokus.
Recept som dostal od priateľa a od prvého dňa, keď som ho vyskúšal, ho moje deti jednoducho zbožňujú. Je to naozaj nesmierne lahodný a jemný dezert, ktorý je pre deti hotovou lahôdkou.
Na lahodný dezert BANATOFEE potrebujeme:
- 1 celé vajce
- 3 vaječné žĺtky
- 140 g granulovaného cukru
- 500 ml mlieka
- 3 polievkové lyžice pšeničnej múky
- 1,5 polievková lyžica zemiakovej múky
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
- 300 g masla
- 400 g sušienok
- 4 banány
- citrónová šťava
- 510 g vareného kondenzovaného mlieka
- 1,5 čajová lyžička želatíny
- 2 polievkové lyžice vody
- 500 ml šľahačky (36%)
- 1 polievková lyžica práškového cukru
Postup prípravy:
- Vo veľkej mise zmiešajte celé vajce s vaječnými žĺtkami a cukrom. Pomocou mixéra dobre vyšľahajte zmes, až kým nezbledne.
- Do zmesi pridajte 100 ml mlieka a premiešajte. Potom pridajte pšeničnú a zemiakovú múku a opäť vyšľahajte mixérom, kým sa nezbavia všetky hrudky.
- Zvyšné mlieko nalejte do hrnca, pridajte vanilkový cukru a dajte na sporák, kým sa nezačne variť. Potom vlejte vaječnú zmes do vriaceho mlieka a premiešajte. Pokračujte v variť, kým sa nevytvorí hustý puding.
- Vo vyššej nádobe vyšľahajte zmäknuté maslo mixérom a postupne pridávajte pudingovú hmotu.
- Na dno nádoby vyloženej fóliou položte sušienky. Na sušienky potom nanesiete tenkú vrstvu krému.
- Banány ošúpte, rozrežte pozdĺžne na polovicu a následne prekrojte napoly. Vložte ich do misky a pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Položte banány na vrstvu krému a pokryte ďalším krémom.
- Prilepte ďalšiu vrstvu sušienok a nanesite kondenzované mlieko (časť si odložte na konečnú dekoráciu).
- Na vrch položte sušienky a nanesite poslednú vrstvu pudingového krému.
- Pridajte poslednú vrstvu sušienok.
- Do pohára s želatínou nalejte vodu, nechajte ju napučať a potom ju na 20 sekúnd vložte do mikrovlnky, aby sa rozpustila.
- Vo vyššej nádobe vyšľahajte šľahačku. Keď začne hustnúť, pridajte práškový cukor.
- Do pohára s ochladenou rozpustenou želatínou pridajte 2 lyžice krému, premiešajte a vylejte do nádoby so smotanovým krémom.
- Rýchlo vyšľahajte zmes a vložte ju do cukrárskeho vrecka.
- Pomocou vrecka na vrchu dezertu vytvorte ružičky z krému.
- Zvyšok kondenzovaného mlieka vložte do vrecka, ozdobte ním dezert a je pripravený na podávanie.
Dobrú chuť a užite si tento skvelý nepečený dezert!
Video recept:
Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála: swojskiejedzonko.com
Image by topntp26 on Freepik