Search

Exkluzívny nepečený dezert BANATOFEE s banánmi a karamelom

Exkluzívny nepečený dezert BANATOFEE s banánmi a karamelom

Obsah receptu

Ochutnajte slávny nepečený dezert BANATOFEE plný banánov a karamelu! Tento lahodný dezert je tak skvelý, že ho zamilujete hneď na prvý pokus.

Recept som dostal od priateľa a od prvého dňa, keď som ho vyskúšal, ho moje deti jednoducho zbožňujú. Je to naozaj nesmierne lahodný a jemný dezert, ktorý je pre deti hotovou lahôdkou.

Na lahodný dezert BANATOFEE potrebujeme:

  1. 1 celé vajce
  2. 3 vaječné žĺtky
  3. 140 g granulovaného cukru
  4. 500 ml mlieka
  5. 3 polievkové lyžice pšeničnej múky
  6. 1,5 polievková lyžica zemiakovej múky
  7. 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  8. 300 g masla
  9. 400 g sušienok
  10. 4 banány
  11. citrónová šťava
  12. 510 g vareného kondenzovaného mlieka
  13. 1,5 čajová lyžička želatíny
  14. 2 polievkové lyžice vody
  15. 500 ml šľahačky (36%)
  16. 1 polievková lyžica práškového cukru

Postup prípravy:

  1. Vo veľkej mise zmiešajte celé vajce s vaječnými žĺtkami a cukrom. Pomocou mixéra dobre vyšľahajte zmes, až kým nezbledne.
  2. Do zmesi pridajte 100 ml mlieka a premiešajte. Potom pridajte pšeničnú a zemiakovú múku a opäť vyšľahajte mixérom, kým sa nezbavia všetky hrudky.
  3. Zvyšné mlieko nalejte do hrnca, pridajte vanilkový cukru a dajte na sporák, kým sa nezačne variť. Potom vlejte vaječnú zmes do vriaceho mlieka a premiešajte. Pokračujte v variť, kým sa nevytvorí hustý puding.
  4. Vo vyššej nádobe vyšľahajte zmäknuté maslo mixérom a postupne pridávajte pudingovú hmotu.
  5. Na dno nádoby vyloženej fóliou položte sušienky. Na sušienky potom nanesiete tenkú vrstvu krému.
  6. Banány ošúpte, rozrežte pozdĺžne na polovicu a následne prekrojte napoly. Vložte ich do misky a pokvapkajte citrónovou šťavou.
  7. Položte banány na vrstvu krému a pokryte ďalším krémom.
  8. Prilepte ďalšiu vrstvu sušienok a nanesite kondenzované mlieko (časť si odložte na konečnú dekoráciu).
  9. Na vrch položte sušienky a nanesite poslednú vrstvu pudingového krému.
  10. Pridajte poslednú vrstvu sušienok.
  11. Do pohára s želatínou nalejte vodu, nechajte ju napučať a potom ju na 20 sekúnd vložte do mikrovlnky, aby sa rozpustila.
  12. Vo vyššej nádobe vyšľahajte šľahačku. Keď začne hustnúť, pridajte práškový cukor.
  13. Do pohára s ochladenou rozpustenou želatínou pridajte 2 lyžice krému, premiešajte a vylejte do nádoby so smotanovým krémom.
  14. Rýchlo vyšľahajte zmes a vložte ju do cukrárskeho vrecka.
  15. Pomocou vrecka na vrchu dezertu vytvorte ružičky z krému.
  16. Zvyšok kondenzovaného mlieka vložte do vrecka, ozdobte ním dezert a je pripravený na podávanie.

Dobrú chuť a užite si tento skvelý nepečený dezert!

Video recept:

Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála: swojskiejedzonko.com

Image by topntp26 on Freepik

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty