Domáca vianočná bonboniéra s arašidmi a čokoládou – rýchla a jednoduchá

vianočná bonboniéra
Domáca vianočná bonboniéra s arašidmi a čokoládou

Obsah receptu

Máte chuť na niečo sladké a zároveň hľadáte jednoduchý recept, ktorý zvládnete pripraviť aj na poslednú chvíľu? Vyskúšajte túto domácu vianočnú bonboniéru s arašidmi a čokoládou. Je rýchla, jednoduchá a určite poteší každého maškrtníka.

Vianoce sú časom sladkých dobrôt a táto domáca vianočná bonboniéra s arašidmi a čokoládou je skvelou voľbou, ako si ich spríjemniť. Recept je nenáročný a zvládne ho aj začiatočník. Vďaka kombinácii chrumkavých arašidov, lahodnej čokolády a jemných sušienok si na tejto bonboniére pochutí celá rodina. Pripravte si ju v predstihu a vychutnajte si ju počas sviatočných chvíľ.

Ingrediencie:

  • 2 šálky pražených arašidov (250 g)
  • 200 g sušienok
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 1 polievková lyžica masla
  • 250 g horkej čokolády (55%)
  • Dulce de leche (karamelová nátierka) – voliteľné
  • 30 g mliečnej čokolády na ozdobu

Postup prípravy:

  1. Arašidy jemne zomelte v kuchynskom robote alebo ich nakrájajte nožom.
  2. Sušienky rozdrvte v kuchynskom robote alebo ich vložte do plastového vrecka a rozdrvte pomocou valčeka.
  3. V miske dôkladne zmiešajte jemne mleté arašidy, rozdrvené sušienky, kakao a maslo.
  4. Horúcu čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre a pridajte ju do zmesi.
  5. Ak chcete, pridajte dulce de leche pre bohatšiu chuť.
  6. Zmes zabaľte do potravinárskej fólie a formujte do tvaru valčeka.
  7. Vložte do mrazničky na 1 hodinu.
  8. Po vybratí z mrazničky valček polejte rozpustenou horúcou čokoládou.
  9. Ozdobte rozpustenou mliečnou čokoládou a nechajte chladiť ďalších 5 minút.
  10. Pred krájaním valčeka na menšie kúsky namočte nôž do horúcej vody a osušte ho, aby ste dosiahli čistý rez.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Ak nemáte radi arašidy, môžete ich nahradiť inými orechmi, napríklad lieskovými alebo vlašskými.
  2. Pre intenzívnejšiu chuť čokolády použite kvalitnú horkú čokoládu s vyšším obsahom kakaa.
  3. Ak chcete bonboniéru ozdobiť, môžete ju poliať rozpustenou bielou čokoládou alebo posypať nasekanými orechmi.
  4. Bonboniéra vydrží v chladničke niekoľko dní, preto si ju môžete pripraviť aj s predstihom.

Video recept:

Veríme, že si túto domácu vianočnú bonboniéru zamilujete. Je to skvelý spôsob, ako si spríjemniť vianočné sviatky a potešiť svojich blízkych.

Viac vianočných receptov nájdete tu:

Tradičné vianočné laskonky s orechovým krémom od pani Vierky

Vianočné guličky s lieskovými orieškami a Nutellou: Jednoduché a veľmi rýchle

Tvarohový krémeš na Vianoce: Anjelský dezert plný nebeskej chuti!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché a vynikajúce

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty