Cuketové fašírky: Jemné a šťavnaté zeleninové fašírky

cuketové fašírky
cuketové fašírky

Obsah receptu

Hľadáte zdravú a chutnú alternatívu k tradičným mäsovým fašírkam? Máme pre vás recept na cuketové fašírky, ktoré nie sú nasiaknuté olejom.

Tento recept na cuketové fašírky je inšpirovaný YouTube kanálom Perfekte Rezepte a je tak jednoduchý a chutný, že ho zvládne pripraviť aj úplný začiatočník. Cuketové fašírky sú šťavnaté, jemné vo vnútri a majú chrumkavú kôrku na vrchu. Sú ideálnou voľbou pre zdravú večeru alebo ako príloha k hlavnému jedlu.

Cuketové fašírky – Ingrediencie:

  • 600 g cukety
  • 1 mrkva
  • 2 zemiaky
  • jarná cibuľka
  • 2 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL krupice
  • soľ
  • korenie

Omáčka:

  • 60 g majonézy
  • 60 g kyslej smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kôpor

Postup prípravy:

Začneme tým, že cuketu ošúpeme, rozkrojíme na polovicu a odstránime semiačka. Cuketu potom nastrúhame na hrubom strúhadle a vložíme do cedidla. Osolíme, premiešame a necháme 15 minút pôsobiť. Mrkvu a zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle. Z nastrúhaných zemiakov a cukety vytlačíme prebytočnú tekutinu a vložíme ich do čistej misy. Potom pridáme mrkvu, rozšľahané vajcia, nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak. Pridáme krupicu, soľ, korenie a premiešame. Zmes necháme 15 minút odstáť, aby krupica napučala. Zo zmesi vytvarujeme fašírky a smažíme ich na oleji 2 minúty z oboch strán. Potom ich vložíme do zapekacej misy a dáme piecť do rúry na 20 minút pri teplote 150°C. Fašírky servírujeme so sviežou omáčkou, ktorú pripravíme zmiešaním majonézy, smotany, cesnaku a kopru.

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na ZDRAVÝ CHLIEB Z OVSENÝCH VLOČIEK PRIPRAVENÝ NA PANVICI


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála perfekte rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty