Bravčové mäso s lečom podľa Dominiky: Jednoduchý recept na výborný obed

Bravčové mäso s lečom
Bravčové mäso s lečom

Obsah receptu

Máte radi jednoduché a chutné recepty, ktoré zvládne aj kuchynský nováčik? Vyskúšajte tento recept na bravčové mäso s lečom od Dominiky! S naším podrobným návodom a praktickými tipmi bude váš obed hotový raz-dva.

Lahodné bravčové kúsky, jemná chuť leča a voňavá omáčka… To všetko môžete mať na tanieri už za pár desiatok minút. Tento recept je ideálny pre všetkých, ktorí hľadajú rýchly a chutný obed alebo večeru.

Bravčové mäso s lečom

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového mäsa (pliecko)
  • 3 cibule
  • 1 malý pretlak
  • 1 malý pohár leča
  • Soľ podľa chuti
  • Korenie podľa chuti
  • 1 kocka Masoxu
  • Tekuté korenie podľa chuti
  • Čierne korenie podľa chuti
  • Voda podľa potreby
  • Trocha hladkej múky na zahustenie

Postup prípravy:

  1. Príprava mäsa:
    • Bravčové mäso umyte a nakrájajte na kocky.
  2. Príprava cibule:
    • Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobno.
  3. Opekanie cibule a mäsa:
    • Na panvici rozohrejte olej.
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a opečte do zlatista.
    • K opečenej cibuli pridajte nakrájané bravčové mäso a opečte, kým sa mäso nezatiahne zo všetkých strán.
  4. Pridanie korenín:
    • Pridajte soľ, korenie, čierne korenie a tekuté korenie podľa chuti.
    • Premiešajte a nechajte chvíľu opekať.
  5. Pridanie leča a pretlaku:
    • Pridajte malý pohár leča a malý pretlak.
    • Premiešajte a nechajte chvíľu dusiť.
  6. Zahustenie:
    • Pridajte trochu hladkej múky a premiešajte, aby sa zahustila omáčka.
  7. Pridanie vody:
    • Pridajte vriacu vodu podľa potreby tak, aby sa všetky ingrediencie spojili a vznikla omáčka.
  8. Dusenie:
    • Pridajte kocku Masoxu a nechajte všetko dusiť na miernom ohni, kým nie je mäso mäkké a omáčka dostatočne hustá.
  9. Finalizácia:
    • Podľa potreby dosoľte a dochuťte.
  10. Podávanie:
    • Hotové jedlo podávajte s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s ryžou, zemiakmi alebo cestovinami.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Mäso: Namiesto bravčového pliecka môžete použiť aj karé alebo krkovičku.
  • Lečo: Ak máte radi pikantnejšie jedlá, pridajte do leča trochu čili papričky.
  • Omáčka: Ak sa vám zdá omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody alebo vývaru. Ak je naopak riedka, zahustite ju trochou múky rozmiešanej vo vode.

Bravčové mäso s lečom je klasika, ktorá nikdy nesklame. S naším receptom a tipmi ju hravo zvládnete aj vy. Nebojte sa experimentovať a prispôsobiť si recept podľa vlastnej chuti. Prajeme vám dobrú chuť!

Súvisiace články:

Lahodné bravčové mäsko na prírodno s úžasnou hubovou omáčkou: Tento obed je u nás čislo 1!

Šťavnaté bravčové mäso na cibuli s nakladanými uhorkami: Tento obed nikdy nesklame!

Takýto výborný obed som už dlho nejedla: bravčové mäso v smotanovej omáčke! Odporúčam každému!


Tento článok pre vás s láskou napísala Dominika ❤️

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty