Máte radi jednoduché a chutné recepty, ktoré zvládne aj kuchynský nováčik? Vyskúšajte tento recept na bravčové mäso s lečom od Dominiky! S naším podrobným návodom a praktickými tipmi bude váš obed hotový raz-dva.
Lahodné bravčové kúsky, jemná chuť leča a voňavá omáčka… To všetko môžete mať na tanieri už za pár desiatok minút. Tento recept je ideálny pre všetkých, ktorí hľadajú rýchly a chutný obed alebo večeru.
Bravčové mäso s lečom
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového mäsa (pliecko)
- 3 cibule
- 1 malý pretlak
- 1 malý pohár leča
- Soľ podľa chuti
- Korenie podľa chuti
- 1 kocka Masoxu
- Tekuté korenie podľa chuti
- Čierne korenie podľa chuti
- Voda podľa potreby
- Trocha hladkej múky na zahustenie
Postup prípravy:
- Príprava mäsa:
- Bravčové mäso umyte a nakrájajte na kocky.
- Príprava cibule:
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobno.
- Opekanie cibule a mäsa:
- Na panvici rozohrejte olej.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a opečte do zlatista.
- K opečenej cibuli pridajte nakrájané bravčové mäso a opečte, kým sa mäso nezatiahne zo všetkých strán.
- Pridanie korenín:
- Pridajte soľ, korenie, čierne korenie a tekuté korenie podľa chuti.
- Premiešajte a nechajte chvíľu opekať.
- Pridanie leča a pretlaku:
- Pridajte malý pohár leča a malý pretlak.
- Premiešajte a nechajte chvíľu dusiť.
- Zahustenie:
- Pridajte trochu hladkej múky a premiešajte, aby sa zahustila omáčka.
- Pridanie vody:
- Pridajte vriacu vodu podľa potreby tak, aby sa všetky ingrediencie spojili a vznikla omáčka.
- Dusenie:
- Pridajte kocku Masoxu a nechajte všetko dusiť na miernom ohni, kým nie je mäso mäkké a omáčka dostatočne hustá.
- Finalizácia:
- Podľa potreby dosoľte a dochuťte.
- Podávanie:
- Hotové jedlo podávajte s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s ryžou, zemiakmi alebo cestovinami.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Mäso: Namiesto bravčového pliecka môžete použiť aj karé alebo krkovičku.
- Lečo: Ak máte radi pikantnejšie jedlá, pridajte do leča trochu čili papričky.
- Omáčka: Ak sa vám zdá omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody alebo vývaru. Ak je naopak riedka, zahustite ju trochou múky rozmiešanej vo vode.
Bravčové mäso s lečom je klasika, ktorá nikdy nesklame. S naším receptom a tipmi ju hravo zvládnete aj vy. Nebojte sa experimentovať a prispôsobiť si recept podľa vlastnej chuti. Prajeme vám dobrú chuť!
Súvisiace články:
Lahodné bravčové mäsko na prírodno s úžasnou hubovou omáčkou: Tento obed je u nás čislo 1!
Šťavnaté bravčové mäso na cibuli s nakladanými uhorkami: Tento obed nikdy nesklame!
Takýto výborný obed som už dlho nejedla: bravčové mäso v smotanovej omáčke! Odporúčam každému!
Tento článok pre vás s láskou napísala Dominika ❤️