Hľadáte recept na fantastické domáce vaflové trubičky, ktoré sú dokonale chrumkavé a plné lahodného krému? Tento bleskový recept vám ukáže, ako na to, pričom famóznu náplň zvládnete len z dvoch bežných surovín. Pripravte sa na dezert, ktorý si okamžite zamiluje celá vaša rodina a priatelia!
Zabudnite na zložité plnky! Sladké kondenzované mlieko a poctivá šľahačka vytvoria krém, ktorý je taký jemný a stabilný, že sa vám bude v ústach doslova rozplývať. Veríte, že to môže byť až takéto jednoduché?
Základné informácie
- Čas prípravy: 15 minút
- Čas varenia: 35 minút
- Počet porcií: 23 kusov
- Náročnosť: Jednoduchá
- Kalorická hodnota: cca 205 kcal/kus
Potrebujeme
Cesto
- 100 g masla
- 100 ml mlieka
- 200 g hladkej múky (preosiatej)
- 3 ks vajec
- 130 g krupicového cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 1 štipka soli
Náplň
- 500 ml smotany na šľahanie (33%)
- 230 g sladeného kondenzovaného mlieka
Postup prípravy
1. Príprava cesta
Najprv v malom hrnci zohrejte mlieko s maslom. Miešajte, kým sa maslo úplne nerozpustí a zmes odstavte. V samostatnej mise vyšľahajte celé vajcia s oboma druhmi cukru a štipkou soli do peny. Potom do vaječnej zmesi za stáleho šľahania pomaly prilievajte vlažnú mliečnu zmes. Nakoniec postupne zapracujte preosiatu múku, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
2. Pečenie a tvarovanie trubičiek
Rozohrejte vaflovač a jeho plochy zľahka potrite tukom. Nalejte primerané množstvo cesta (približne jednu menšiu naberačku). Pečte 3–4 minúty dozlatista. Horúcu vafľu ihneď po vybratí opatrne zrolujte pomocou rúčky od varešky alebo inej vhodnej ruličky. Postup opakujte, kým nespotrebujete všetko cesto. Hotové trubičky nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
3. Príprava krému a plnenie
Kým trubičky chladnú, pripravte krém. Vychladenú smotanu na šľahanie vyšľahajte dotuha. Potom za stáleho šľahania na nízkych otáčkach postupne prilievajte kondenzované mlieko. Šľahajte už len krátko, kým sa zmes nespojí do hladkého a pevného krému. Krémom naplňte cukrárske vrecko a plňte ním vychladnuté vaflové trubičky.
Videorecept
Tipy
- Prvú vafľu vždy upečte na skúšku, aby ste si presne nastavili ideálny čas pečenia pre váš prístroj.
- Pre dokonalé naplnenie vstrekujte krém do trubičky vždy z oboch strán smerom do stredu.
- Krém môžete dochutiť pridaním lyžice kakaa alebo rozpustenej a vychladnutej horkej čokolády.
Vaše chrumkavé trubičky sú hotové a pripravené na obdiv. Vychutnajte si tento fantastický dezert, ktorý chutí ako od babičky!
Recept vychádza z verzie od Home & Kitchen, upravila ho redakcia Varíme s Láskou.