Tento recept na Turecké tvarohové rožky vás prekvapí svojou jednoduchosťou a výsledkom sú neskutočne jemné a vláčne pečivo, ktoré je ideálne na raňajky, desiatu alebo ako chutný snack kedykoľvek počas dňa.
Sú tak jemné a vláčne, že sa rozplývajú na jazyku, a ich príprava je prekvapivo jednoduchá.
Turecké tvarohové rožky
Ingrediencie:
- 1 hrnček mlieka alebo kefíru
- 1 čajová lyžička soli
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2,5 hrnčeka hladkej múky
- 1 téglik tvarohu
- Olej na vyprážanie
Postup prípravy:
- V miske zmiešajte mlieko, soľ a prášok do pečiva. Dobre premiešajte metličkou.
- Postupne pridávajte múku a spracujte hladké cesto.
- Cesto nechajte odpočívať v miske prikrytej uterákom po dobu 10 minút.
- Z cesta vytvarujte hrubší valec a nakrájajte na rovnomerne veľké kúsky.
- Každý kúsok vyvaľkajte na placku a na jednu polovicu položte porciu tvarohu.
- Placku preklopte, okraje dôkladne zatlačte a upravte tvar pirohu.
- Na panvici rozohrejte olej a pirohy vysmažte zo všetkých strán dozlatista.
- Hotové pirohy odkladajte na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
Turecké tvarohové rožky – Video recept:
Ich jemná a vláčna textúra robí z každého sústa malý zážitok. Vyskúšajte tento recept a užite si chutný a originálny dezert, ktorý si zamiluje celá vaša rodina.
Súvisiace články
Najlepšie domáce hrnčekové rožky: Rozvoňajú celý dom a sú krásne čerstvé a voňavé!
Najlepšie domáce rožky ako z pekárne: Recept, ktorý musíte vyskúšať!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lahodné recepty