Výborné Turecké tvarohové rožky: Neskutočne jemné a vláčne!

Turecké tvarohové rožky
Turecké tvarohové rožky

Obsah receptu

Tento recept na Turecké tvarohové rožky vás prekvapí svojou jednoduchosťou a výsledkom sú neskutočne jemné a vláčne pečivo, ktoré je ideálne na raňajky, desiatu alebo ako chutný snack kedykoľvek počas dňa.

Sú tak jemné a vláčne, že sa rozplývajú na jazyku, a ich príprava je prekvapivo jednoduchá.

Turecké tvarohové rožky

Ingrediencie:

  • 1 hrnček mlieka alebo kefíru
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1 téglik tvarohu
  • Olej na vyprážanie

Postup prípravy:

  1. V miske zmiešajte mlieko, soľ a prášok do pečiva. Dobre premiešajte metličkou.
  2. Postupne pridávajte múku a spracujte hladké cesto.
  3. Cesto nechajte odpočívať v miske prikrytej uterákom po dobu 10 minút.
  4. Z cesta vytvarujte hrubší valec a nakrájajte na rovnomerne veľké kúsky.
  5. Každý kúsok vyvaľkajte na placku a na jednu polovicu položte porciu tvarohu.
  6. Placku preklopte, okraje dôkladne zatlačte a upravte tvar pirohu.
  7. Na panvici rozohrejte olej a pirohy vysmažte zo všetkých strán dozlatista.
  8. Hotové pirohy odkladajte na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.

Turecké tvarohové rožky – Video recept:

Ich jemná a vláčna textúra robí z každého sústa malý zážitok. Vyskúšajte tento recept a užite si chutný a originálny dezert, ktorý si zamiluje celá vaša rodina.

Súvisiace články

Najlepšie domáce hrnčekové rožky: Rozvoňajú celý dom a sú krásne čerstvé a voňavé!

Úžasné domáce Rakúske slané rožky SALZSTANGERL: Jednoduché rožky s chrumkavou kôrkou a jemnou striedkou

Najlepšie domáce rožky ako z pekárne: Recept, ktorý musíte vyskúšať!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lahodné recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty