Tento nemecký jablkový koláč bol najlepší na svete, ale dnes ho už ho nikto nepozná!

nemecký jablkový koláč
nemecký jablkový koláč

Obsah receptu

História je plná úžasných receptov, ktoré sa časom stratili v zabudnutí. Medzi tieto skvosty patrí aj tento nemecký jablkový koláč, ktorý bol kedysi považovaný za najlepší na svete. Dnes je tento recept takmer neznámy, ale my ho pre vás opäť oživíme. Pripomeňte si chuť minulosti s týmto výnimočným koláčom!

Recept na zabudnutý nemecký jablkový koláč:

Ingrediencie:

Cesto:

  • 470 g hladkej múky
  • 1/2 čl soli
  • 2 čl prášku do pečiva alebo sódy bicarbóny
  • 90 g práškového cukru
  • 3 PL vanilkového cukru
  • 1 vajce + 1 žĺtok
  • 270 g masla

Jablková plnka:

  • 1300 g jabĺk
  • 5 PL trstinového cukru
  • 2 čl škorice

Pudingová plnka:

  • 4 vajcia
  • 110 g cukru
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 3 PL vanilkového cukru
  • 80 g pudingového prášku
  • 870 ml mlieka
  • 110 g masla

Postup prípravy:

V miske dôkladne zmiešajte všetky ingrediencie potrebné na cesto, až kým nezískate hladkú konzistenciu. Cesto potom zabaľte do potravinovej fólie a umiestnite ho do chladničky, kde nechajte odpočívať minimálne hodinu.

Medzitým si v ďalšej miske pripravte pudingovú plnku. Vajcia, cukor, vanilkový extrakt a vanilínový cukor spolu dôkladne vymiešajte. Následne pridajte pudingový prášok a polovicu mlieka a opäť všetko poriadne premiešajte.

Zvyšné mlieko vlejte do hrnca a privedte k varu. Za neustáleho miešania pomaly prilievajte pripravenú pudingovú zmes. Pokračujte vo varení, až kým zmes nezhustne. Potom odstavte hrniec z plameňa, pridajte maslo a dôkladne premiešajte. Nechajte plnku vychladnúť.

Jablká očistite, ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Premiestnite ich do misky, pridajte trstinový cukor a škoricu a všetko dôkladne premiešajte.

Vychladnuté cesto rozdeľte na dve časti. Na pekáč o rozmeroch 35×30 cm položte papier na pečenie. Polovicu cesta nastrúhajte na pekáč pomocou hrubého strúhadla. Rovnomerne naň rozložte jablkovú zmes. Následne na jablká vylejte pudingovú plnku a rovnomerne ju rozotrite. Na vrch nastrúhajte zvyšnú časť cesta.

Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 45 minút s horným aj spodným ohrevom.

Po upečení nechajte koláč vychladnúť, aby dostatočne stuhol, a pred podávaním ho posypte práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť!

Nemecký jablkový koláč – Video recept:

Oživte chuť minulosti s týmto výnimočným nemeckým jablkovým koláčom, ktorý kedysi vládol svetu pečenia. Tento recept vás prenesie späť do čias, keď jednoduché ingrediencie vytvárali nezabudnuteľné chutné zážitky.

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Tvarohové šatôčky s jablkovou plnkou: Nezostanete len pri jednom kúsku!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty