Ahojte všetci milovníci dobrého jedla! Dnes vám prinášam niečo naozaj špeciálne. Recept na mäsové guľky v rajčinovej omáčke, ktorý mi odovzdala moja babička. Varím ich podľa tohto receptu už 40 rokov a vždy sú perfektné! Verím, že sa vám budú páčiť rovnako ako nám.
Recept na mäsové guľky v rajčinovej omáčke:
Ingrediencie:
Pre mäsové guľky:
- 800 g mleté mäso (hovädzie, bravčové)
- 1 veľká cibuľa, nadrobno nakrájaná
- 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička soli
- Trochu korenia (napr. čierne korenie)
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
- 3 čajové lyžičky strúhanky
- strúhaný muškátový oriešok
- petržlenová vňať
Pre rajčinovú omáčku:
- 1 malá cibula, nadrobno nakrájaná
- 1 polievková lyžica hladkej múky
- 400 ml. varené paradajky (môžu byť aj z konzervy)
- Asi 800 ml. vody
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- Muškátový oriešok, nastrúhaný
- Soľ podľa chuti
Na obalenie:
- 100 g strúhanky
- 5 lyžíc oleja na smaženie
Postup prípravy:
- V miske zmiešajte všetky zložky pre mäsové guľky a formujte malé gule.
- Obaľte v strúhanke a osmažte ich na panvici 3-4 minúty z každej strany.
- Na tej istej panvici zredukujte teplotu a pridajte nasekanú cibuľu, papriku a lyžicu múky.
- Pridajte 400 ml rajčín a trochu vody.
- Vmiešajte lyžicu sójovej omáčky a pridajte mäsové guľky.
- Varíme pri nízkej teplote 30 minút.
Doporučenie: Podávajte s zemiakovou kašou.
Video recept:
Tento recept na mäsové guľky v rajčinovej omáčke je naozaj jednoduchý a rýchly. Je to jedno z tých jedál, ktoré nás sprevádzajú celý život a vždy sa na ne tešíme. Dúfam, že sa vám bude páčiť a pridáte ho do svojho kuchárského repertoáru. Prajem vám príjemný obed!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Hovädzie mäso na horčici: Neskutočne dobrý rodinný obed! Miliónkrát lepšie ako rezeň!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ivana Dinulović Šerpica Recepty