Hľadáte recept na chutný a jednoduchý jablkovo-tvarohový koláč? Tak ste na správnom mieste! Tento koláč je pripravený bez múky a prášku do pečiva, takže je vhodný aj pre celiatikov.
Zlatý jablkovo-tvarohový koláč BEZ múky – RECEPT:
Ingrediencie:
- 3 jablká
- 50 g hrozienok
- 4 vajcia
- 3 polievkové lyžice cukru
- 1 balíček vanilky
- štipka soli
- 60 g masla
- 3 polievkové lyžice krupice
- 500 g tvarohu (20% tuku alebo viac)
Postup prípravy:
Jablká si ošúpeme a nakrájame ich na malé kocky. Aby jablká nezhnedli, pridáme šťavu z polovice citróna, premiešame a prikryjeme utierkou.
Hrozienka vložíme do misky a zalejeme horúcou vodou, necháme ich takto namočené približne 10 minút, potom vodu zlejeme.
V ďalšej miske vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme vanilkový cukor alebo vanilkový extrakt a štipku soli. Šľaháme, až kým zmes nezískava nadýchanú konzistenciu.
Pridáme rozpustené, ale nie horúce maslo. Potom pridáme krupicu a tvaroh a všetko dôkladne premiešame.
Do zmesi pridáme nakrájané jablká a odkvapkané hrozienka. Všetko opäť dôkladne premiešame.
Cesto prelejeme do formy na pečenie, ktorú sme predtým vymastili maslom a vysypali múkou. Forma by mala mať rozmer približne 20×20 cm.
Pečieme v predhriatej rúre na 160°C približne 60-70 minút, alebo kým nie je koláč pevne upravený a zlatohnedý.
Po upečení necháme koláč vychladnúť, potom ho môžeme posypať práškovým cukrom alebo podávať s vanilkovou zmrzlinou.
Dobrú chuť!
Jablkovo-tvarohový koláč – Video recept:
Tento koláč je lahodný a vláčny. Je vhodný na sladkú desiatu alebo zákusok. Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Francúzsky jablkový koláč za 10 MINÚT!! Bez MÚKY a bez PRÁŠKU DO PEČIVA!!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kirschnenko kanál