Zlatý jablkovo-tvarohový koláč BEZ múky: Veľmi jednoduchý a extra nadýchaný!

jablkovo-tvarohový koláč
jablkovo-tvarohový koláč

Obsah receptu

Hľadáte recept na chutný a jednoduchý jablkovo-tvarohový koláč? Tak ste na správnom mieste! Tento koláč je pripravený bez múky a prášku do pečiva, takže je vhodný aj pre celiatikov.

Zlatý jablkovo-tvarohový koláč BEZ múky – RECEPT:

Ingrediencie:

  • 3 jablká
  • 50 g hrozienok
  • 4 vajcia
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 1 balíček vanilky
  • štipka soli
  • 60 g masla
  • 3 polievkové lyžice krupice
  • 500 g tvarohu (20% tuku alebo viac)

Postup prípravy:

Jablká si ošúpeme a nakrájame ich na malé kocky. Aby jablká nezhnedli, pridáme šťavu z polovice citróna, premiešame a prikryjeme utierkou.

Hrozienka vložíme do misky a zalejeme horúcou vodou, necháme ich takto namočené približne 10 minút, potom vodu zlejeme.

V ďalšej miske vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme vanilkový cukor alebo vanilkový extrakt a štipku soli. Šľaháme, až kým zmes nezískava nadýchanú konzistenciu.

Pridáme rozpustené, ale nie horúce maslo. Potom pridáme krupicu a tvaroh a všetko dôkladne premiešame.

Do zmesi pridáme nakrájané jablká a odkvapkané hrozienka. Všetko opäť dôkladne premiešame.

Cesto prelejeme do formy na pečenie, ktorú sme predtým vymastili maslom a vysypali múkou. Forma by mala mať rozmer približne 20×20 cm.

Pečieme v predhriatej rúre na 160°C približne 60-70 minút, alebo kým nie je koláč pevne upravený a zlatohnedý.

Po upečení necháme koláč vychladnúť, potom ho môžeme posypať práškovým cukrom alebo podávať s vanilkovou zmrzlinou.

Dobrú chuť!

Jablkovo-tvarohový koláč – Video recept:

Tento koláč je lahodný a vláčny. Je vhodný na sladkú desiatu alebo zákusok. Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj náš ďalší recept na Francúzsky jablkový koláč za 10 MINÚT!! Bez MÚKY a bez PRÁŠKU DO PEČIVA!!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kirschnenko kanál

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty