Search

Vyskúšajte náš lahodný čučoriedkový cheesecake: Najchutnejší cheesecake aký ste kedy jedli!

Lahodný čučoriedkový cheesecake
Lahodný čučoriedkový cheesecake

Obsah receptu

Hľadáte recept na lahodný a neodolateľný dezert? Vyskúšajte náš čučoriedkový cheesecake! Táto kombinácia jemného sušienkového základu, krémového syrového krému a kyslasto-sladkej čučoriedkovej polevy je zaručeným víťazom u detí aj dospelých.

Vychutnajte si túto sviežu pochúťku, ktorá je nielen vizuálne lákavá, ale aj neodolateľne lahodná. Krémová textúra a osviežujúca čučoriedková omáčka nášho lahodného čučoriedkového cheesecakeu robia z tohto cheesecakeu obľúbený dezert pre všetkých.

Lahodný čučoriedkový cheesecake

Ingrediencie:

  • 250g sušienok
  • 90g masla, rozpusteného
  • 1-2 polievkové lyžice mlieka
  • 900g krémového syra, napríklad Lučina
  • 200g cukru
  • 60ml smotany na šľahanie
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkovej pasty/ arómy
  • 4 veľké vajcia
  • 225g kyslej smotany
  • 1 a 1/2 polievkovej lyžice kukuričného škrobu
  • Citrónová kôra
  • Štipka soli
  • 1-2 šálky čerstvých alebo mrazených čučoriedok
  • 250g čučoriedok, čerstvých alebo mrazených
  • 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
  • 50g cukru
  • Citrónová kôra z 1 citróna
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 2 polievkové lyžice vody

Postup prípravy:

  1. Rúru predhrejte na 160°C. Sušienky rozdrvte na jemno, zmiešajte s rozpusteným maslom a mliekom, až kým nevznikne hustejšia zmes. Uložte na dno 23cm tortovej formy, ktorú si vysteľte papierom na pečenie, a pečte 7-8 minút. Po upečení odložte.
  2. V mise dôkladne vyšľahajte krémový syr s cukrom. Postupne pridávajte vajcia, zašľahajte každé vajce po jednom . Pridajte vanilkovú pastu, kyslú smotanu, smotanu na šľahanie a soľ a šľahajte do hladka. Pridajte kukuričný škrob a citrónovú kôru, dobre premiešajte. Nakoniec jemne vmiešajte čučoriedky, 1-2 šálky.
  3. Do formy s korpusom nalejte krém a vložte do rúry a pod formu s cheesecakom dajte pekáč naplnený vodou. Pečte 50-65 minút na 160°C. Vypnite rúru a nechajte cheesecake v rúre ešte hodinu vychladnúť, rúru nechajte mierne pootvorenú. Potom nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a uložte do chladničky na 4 hodiny alebo cez noc.
  4. V malom hrnci zmiešajte cukor a kukuričný škrob, pridajte čučoriedky, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a vodu. Varte, kým zmes nezhustne. Nechajte mierne vychladnúť. Zmes môžete aj rozmixovať alebo čučoriedky v nej aspoň trošku popučiť.
  5. Cheesecake polejte čučoriedkovou omáčkou, ozdobte a podávajte.

Tipy:

  • Cheesecake môžete ozdobiť aj čerstvými malinami, jahodami alebo iným ovocím podľa chuti.
  • Ak nemáte kyslú smotanu, môžete ju nahradiť napríklad aj gréckym jogurtom.

Lahodný čučoriedkový cheesecakeVideo recept:

Lahodný čučoriedkový cheesecake je sladká pochúťka, ktorá si vás získa svojou chuťou, krásou a jednoduchou prípravou. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami, že sa stane vašim novým favoritom!

Súvisiace články:

Krémový cheesecake s bobuľovým ovocím SLADKÁ JAR: Super chutný, oplatí sa vyskúšať!

Arašidový cheesecake bez pečenia: Božská chuť, jednoduchá príprava

Lahodný a jemný malinový cheesecake: Jednoduchý dezert s nádhernou farbou a osviežujúcou chuťou. Ideálny na zlepšenie nálady!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála The Cooking Foodie

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty