Lahodný a ľahký koláč, ktorý je ideálny na Veľkú noc? Vyskúšajte náš recept na mandarinkovo-tvarohový krémový koláč! Kombinácia sladkej tvarohovej plnky a šťavnatých mandarínok je jednoducho neodolateľná.
Tento koláč sa pripravuje jednoducho a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Navyše je veľmi chutný a osvieži aj v teplých dňoch.
Mandarinkovo-tvarohový krémový koláč
Ingrediencie:
- Na korpus:
- 370 g hladkej múky
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 100 g masla
- 140 g cukru
- 2 vajcia
- Na plnku:
- 1 kg nízkotučného tvarohu
- 150 ml šľahačky
- 100 ml mlieka
- 160 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček pudingového prášku vanilkového
- 3 konzervy mandariniek
Postup prípravy:
V hlbšej mise zmiešajte múku s práškom do pečiva. Pridajte maslo nakrájané na kocky, cukor a vajcia. Z týchto ingrediencií vypracujte hladké cesto. Na pomúčnenej pracovnej ploche cesto rozvaľkajte do veľkosti plechu (30 x 40 cm). Následne cesto prenesiete na plech, ktorý ste vyložili papierom na pečenie.
V druhej mise zmiešajte tvaroh, šľahačku, mlieko, cukor, vanilkový cukor a pudingový prášok. Všetko dôkladne premiešajte, až kým zmes nezíska hladkú konzistenciu.
Na pripravený korpus rovnomerne rozotrite tvarohovú plnku a na ňu následne rozložte mandarínky.
Koláč pečte v predhriatej rúre na 180°C s horným a spodným ohrevom približne 40 minút.
Po upečení nechajte koláč vychladnúť na izbovej teplote. Keď je úplne vychladnutý, uložte ho do chladničky na minimálne dve hodiny pred podávaním.
Mandarinkovo-tvarohový krémový koláč – Video recept:
Mandarinkovo-tvarohový krémový koláč je perfektný dezert na každú príležitosť. Určite si ho zamilujete!
Súvisiace články
Lieskovoorieškové sušienky s čokoládou – jednoduchý a chutný recept na Veľkú noc
Veľkonočný jogurtový koláč bez múky: Nadýchaný koláčik, ktorý poteší rodinu, aj hostí!
Francúzsky veľkonočný jablkový koláč za 10 MINÚT! NAJLEPŠÍ jablkový koláč, aký kedy budete jesť!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála ReniasBackwelt